Kendi kaynaklarımızı kendimiz oluşturalım

Güncelleme Tarihi:

Kendi kaynaklarımızı kendimiz oluşturalım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna, daha önce Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e ve bakanlara verdiği brifingi, İstanbul milletvekillerine tekrarladı. Gürtuna, son dönemin olay milletvekili Merve Kavakçı'nın türbanının altına giydiği açık ayakkabılarla dikkat çektiği brifingde milletvekillerinden destek istedi.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna kentin sorunları, gerçekleştirdikleri ve planladıkları projeleri hakkında önceki akşam İstanbul milletvekillerine, Emirgan Beyazköşk'te brifing verdi.

Daha önce Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e, bakanlara ve diğer ilgililere verdiği brifingi bu kez İstanbul milletvekillerine tekrarlayan Gürtuna, projeleri gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları değişikliklerin yapılması için milletvekillerinden kendilerine TBMM’de destek vermelerini istedi.

Çok sayıda Fazilet Partili milletvekilinin yanı sıra DSP’li milletvekilleri Erdoğan Toprak, Ahmet Güzel, Bülent Ersin Gök, ANAP’lı milletvekilleri Yılmaz Karakoyunlu, Aydın Ayaydın, DSP İstanbul İl Başkanı Hasan Fehmi Yavuzalp, ANAP İstanbul İl Başkanı İbrahim Taşkın, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Yetiş ve DYP İstanbul İl Başkanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı toplantıda projeleri anlatan Gürtuna, merkezi yönetimden istedikleri gelir arttırıcı önerilerini sıraladı. Vergilerden alınan payların arttırılması, trafik denetleme yetkisinin belediyelere verilmesi, deniz otobüslerine gümrüksüz akaryakıt sağlanması gibi isteklerde bulundu.

Daha fazla yetki lazım

Gürtuna, ‘‘Bütün bunların ötesinde istediğimiz bir şey var. Sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına değil bütün yerel yönetimler adına istediğimiz şey, yerel yönetimlerin artık rüştünü ispat etmiş yönetimler olduğunun kabulü. Öncelikle yetkilerin yeniden gözden geçirilmesi, belediyelere kendi kaynaklarını oluşturma yetkisinin verilmesi lazım’’ dedi.

Gürtuna konuşmasını, ‘‘Arz ettiğimiz hususlara ilişkin olarak TBMM’de vereceğinizi umduğumuz desteğiniz, üç büyük uygarlığa, Avrupa’dan Kafkasya’ya, Orta Asya’ya ve Ortadoğu’ya kadar uzanan coğrafyada üç kıtaya, tarihe ve ülkenin geleceğine çok anlamlı bir destek olacaktır’’ diyerek bitirdi.

Gürtuna’nın konuşmasından sonra bazı milletvekilleri de yaptıkları kısa konuşmalarla önerilerini bildirdiler. DSP’li Erdoğan Toprak ve ANAP’lı Aydın Ayaydın özellikle vergi gelirlerinden payın arttırılması önerisinin bütçe açığının çok büyük boyutlarda olduğu bir dönemde gerçekçi olamayacağını savundular. Ayaydın ayrıca gerçekleştirilen projeler anlatılırken kendi partisinden olmayan geçmiş dönem başkanlarının önemli eserlerine yer vermediği için Gürtuna’yı eleştirdi. Konuşan milletvekilleri olumlu girişimlerinde Gürtuna’ya sonuna kadar destek olacaklarını da belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!