Kendi kanalizasyonunu kendin yap

Güncelleme Tarihi:

Kendi kanalizasyonunu kendin yap
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

İSKİ'nin 15 yıldır kanalizasyon için hiçbir çalışma yapmaması üzerine Kadıköy Şenesenevler Gazi Ethem Paşa Sokağı sakinleri Kadıköy Belediyesi ile imece usulü kanalizasyon yaptırmaya başladı.

Kadıköy Şenesenevler Gazi Ethem Paşa Sokak sakinleri, İSKİ'nin 15 yıldır kanalizasyonlarını yapmaması üzerine Kadıköy Belediyesi ile imece usulü kanalizasyon yaptırmaya başladı.

Çevredeki diğer sokak kanalizasyonları yıllar önce yapılırken, Gazi Ethem Paşa Sokağı'na yapılmadı. 280 metre uzunluktaki sokakta bulunan 18 binanın foseptik çukurları sürekli taştı ve sokak kokudan geçilmez hale geldi. İSKİ'ye sayısız müracaatta bulunan vatandaşlar, sokağın programda olduğunu ama programa göre çalışmaların dört yıla kadar sarkabileceğini öğrendiler. Bu cevap üzerine belediyeye giden Gazi Ethem Paşa Sokak Şan Apartmanı sakinleriden İnci Eraslan ve komşuları, belediyeden gelen imece usulü kanalizasyon sorununu halletme teklifini kabul ettiler.

Belediye yetkilileri ‘‘Malzemeleri siz alın. Makina ve işgücünü biz sağlayalım’’ dedi. Künk, kum ve çimento vatandaşlar tarafından alındı. Kadıköy Belediyesi de üç makina, üç kamyon, altı işçi gönderdi ve çalışmalara başlandı. Bayramın üçüncü günü başlayan çalışma bugünlerde bitecek ve 300 ailenin yaşadığı sokak kanalizasyona kavuşacak. Sokak sakinlerinden İsmet Şakar ‘‘Belediyenin bu imkanı sağlaması çok hoş. Daire başına 25 milyona yakın para ödedik, sorunumuz halledilecek’’ dedi.

Gazi Ethem Paşa Sokak sakinlerini harekete geçiren İnci Eraslan ise ‘‘Her şeyi devletten beklemek yanlış olur. Biz onlara onlar bize destek oldu’’ dedi.

Kadıköy Belediyesi imeceye alışkın

Sokak sakinleri belediyeye teşekkürlerini astıkları pankartla dile getirdiler. Pankartta ‘‘15 yıldır yapılmayan bu sokaktaki kanal çalışması sokak sakinleri ve Kadıköy Belediyesi'nin katkılarıyla imece usulü yapılmaktadır’’ yazılıyor. Altı yıldır kanalizasyonu yapılmayan Erenköy İhsan Kaptan Sokak da kanalizasyon çalışmalarına geçen ay imece usulü başlayan sokaklardan. Belediye yetkilileri, ‘‘Bu gidişle Kadıköy'ün tüm alt yapısını yenileyeceğiz’’ dediler. Bu arada İSKİ tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ‘‘Gazi Ethem Paşa Sokağı 2000 yılı çalışma programındadır. İhale yeni sonuçlandı. Çalışmalara bu hafta başlanacaktır. Vatandaşlar oy verdiği için doğrudan Kadıköy Belediyesi'ne gitmiştir’’ denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!