Kenan Evren'in cenazesinde ilginç çelenk

Güncelleme Tarihi:

Kenan Evrenin cenazesinde ilginç çelenk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2015 00:56

Vefat eden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren için dün Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine gönderilen çelenkler arasında biri dikkat çekiciydi.

Haberin Devamı

O çelenki gönderen kişi Prof. Dr. Celal Şengör'dü. Şengör'ün gönderdiği çelenkte "Sana Müteşekkiriz Nur İçinde Yat Komutanım" yazıldığı görüldü.

Kenan Evrenin cenazesinde ilginç çelenk

KENAN PAŞA'YA HERKES MÜTEŞEKKİR OLMALI

AYSEL ALP/ANKARA - ayalp@hurriyet.com.tr

Deprem Profesörü Celal Şengör’ün, Kenan Evren’in cenazesine “Sana müteşekkiriz, nur içinde yat komutanım” yazılı bir çelenk göndermesi tartışma yarattı.

Hürriyet’in sorularını yanıtlayan eşi Oya Şengör ise “Celal Bey, Fransa’da bir toplantıda. Perşembe günü dönecek. Evet Celal Bey, çelenk gönderdi. Ben de maalesef fizik tedavim nedeniyle cenazeye katılamadım. Yoksa gitmeyi çok isterdim” dedi.

Haberin Devamı

Oya Şengör, eşinin cenazeye çelenk göndermesinin tepki çektiğini söylememiz üzerine, “Bu halk bir öyle bir böyle. Kötü günleri unutuyorlar. Bir zamanlar tapıyorlardı Kenan Paşa’ya. Herkes bayram etmişti, darbe oldu, diye. Her gün insanlar öldürülüyordu. O sayede öyle bir ortamdan normal ortama geri döndük. Evet, Celal Bey çelenk gönderdi, müteşekkir olduğunu ifade etti. Herkes böyle yapmalıydı. Herkes o günleri neden unuttu ben onu anlamıyorum. Durup dururken yapılmış bir darbe değildi. Kimse darbe olmasını istemez ama gerekiyordu ki yapıldı. Bir şeylerin yapılması gerekiyordu. Normal yaşam kalmamıştı. Hepimiz korku tehlike içinde yaşıyorduk. Ben darbeden bir iki hafta önce üniversiteye başlamıştım” diye konuştu.

Şengör, Celal Bey’in cep telefonu kullanmadığını belirterek, “Sanırım cep telefonu kullanmayan bir tek o kaldı” dedi.



Kenan Evrenin cenazesinde ilginç çelenk

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!