Kemerköy Termik Santrali'nde elektrik üretimi başladı

Güncelleme Tarihi:

Kemerköy Termik Santralinde elektrik üretimi başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2021 18:59

Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının 10'uncu gününde, Fesleğen Mahallesi ve Yeniköy Termik Santrali hattında söndürme çalışmaları devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Kemerköy Termik Santrali'nde bir ünitenin devreye alınarak yeniden elektrik üretimine başlandığını açıkladı.

Haberin Devamı

 

Zamanında karar verilip, uygulanan tahliye planı ile can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı Kemerköy Termik Santrali'nde, önce güvenlik tedbirleri alındı. Ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in girişimiyle yerli yabancı uzmanlar getirildi. Bu uzmanlar tarafından, ilk tespitlere göre santraldeki yüksek ısıya maruz kalması nedeniyle oluşmuş olabilecek görünmeyen diğer hasarların tespitleri yapıldı.

Kemerköy Termik Santralinde elektrik üretimi başladı

BAKAN DÖNMEZ: ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞLADI

652 MW kurulu güce sahip, 620'den fazla çalışanı olan santral, 5-6 gün gibi kısa sürede devreye alınarak elektrik üretimine başlanıldı.

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kemerköy Termik Santrali'nde bir ünitenin devreye alınarak elektrik üretimine başlandığını açıkladı. Bakan Dönmez, "Kemerköy Termik Santrali'ndeyiz. Yapılan kontroller ve arızalı ekipmanların onarılmasıyla, bir ünite devreye alınarak elektrik üretimine başladı. Kalan üniteler, bakım ve kontrolleri de tamamlanınca devreye girecek" dedi.

Yangında 10'uncu güne girilirken, Fesleğen Mahallesi ve Yeniköy Termik Santrali hattında devam eden alevlere havadan 2 uçak, 6 helikopter, karadan da 70 arazöz, 40 itfaiye aracı ve çok sayıda orman işçisi ile itfaiye görevlisiyle müdahale sürüyor.

Kemerköy Termik Santralinde elektrik üretimi başladı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!