Kemerinizi bağlayın

Güncelleme Tarihi:

Kemerinizi bağlayın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

UÇAKLA seyahat edenler, çok iyi bilirler. Kalkarken, inerken ve kötü hava şartlarında uçarken, görevliler uyarılarını yapıp, yolcuların emniyet kemerlerini takmaları gerektiğini hatırlatır. Ayrıca, uçaklarda ışıklı olarak, belirli yerlerde, ‘‘Kemerlerinizi bağlayınız’’ sözleri de, gözümüze çarpar.

Hatta görevliler, iyi hava şartlarında bile, bütün yolculuk boyunca kemerlerin bağlı kalmasını önerir. Günlük yaşantımızın bir parçası haline gelen trafikte ise, emniyet kemeriyle, ancak 1971 yılında tanışıldı.

YASAL DÜZENLEMELER

Bu tarihten önce de, otomobillerde emniyet kemeri görüldü, ama, yasal olarak emniyet kemeri kullanmak yükümlülüğü, ilk defa 1971 yılında Avusturalya'da ve 1972 yılında da yeni Zelanda'da uygulamaya konuldu.

Bugün, ülkelerin pek çoğunda yasal düzenlemeler yapıldı ve araçlarda emniyet kemeri bulunması ve kullanılması zorunluğu getirildi. Bir çok ülkede, emniyet kemerinin, hem karayollarında ve hem de kent içi yollarda takılı olması mecburiyeti var.

Kısacası, direksiyon başına oturan sürücü, emniyet kemerini takacaktır. Bu kural, yalnız sürücü için değil, ön koltukta oturan herkes için geçerlidir.

Konuk Yazar

Dursun ÖZORMAN

Kilit Sürücü Kursu Trafik Dersi Eğitmeni

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!