Kemal Sunal'ı unutmadılar

Güncelleme Tarihi:

Kemal Sunalı unutmadılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2010 17:35

Ankara'da açılan “Malatya Tanıtım Günleri”nde ünlü sinema sanatçısı Kemal Sunal anısına oluşturulan standa hemşehrileri büyük ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

STANTTA KEMAL SUNAL'IN KIYAFETLERİ SERGİLENDİ - Foto galeri

Stantta, Sunal'ın filmlerinde giydiği giysiler ve fotoğrafları sergilenirken bazı filmlerinden kısa bölümler de gösteriliyor.

Atatürk Kültür Merkezi'nde dün açılan “Malatya Tanıtım Günleri”nde 10 yıl önce vefat eden Sunal adına hazırlanan stant, Başkentte yaşayan Malatyalıların akınına uğradı.

Stantta ünlü sanatçının “Kapıcılar Kralı”, “Bekçiler Kralı”, “Katma Değer Şaban” gibi filmlerinde kullandığı giysiler ile fotoğraflar sergilenirken, Marmara Üniversitesi'nde yaptığı “Kemal Sunal Güldürüsü” konulu yüksek lisans tezinin diploması da yer aldı.

Sunal'ın bazı filmlerinden görüntüler stantta kurulan ekranlar aracılığıyla yansıtılırken. hemşehrileri de bu anı ölümsüzleştirmek için cep telefonlarıyla fotoğraf çektirdi.

SUNAL'IN EŞİ VE OĞLUNDAN ZİYARET

Kemal Sunal'ın anısına açılan standı ziyaret etmek için Ankara'ya gelen eşi Gül Sunal ve tiyatrocu oğlu Ali Sunal, etkinliğe katılan vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Bu sırada bazı vatandaşlar Ali Sunal ile hatıra fotoğraf çektirdi.

Gül Sunal yaptığı açıklamada, Malatya Valiliğinin organizasyonuyla düzenlenen “Malatya Günleri”nin önemine değinerek, kentin tanıtılması için yapılan çalışmalara destek verdiğini söyledi.

Malatya'da zeki insanların yaşadığını ve ancak zeki insanların espri yapabildiğini ifade eden Sunal, merhum Kemal Sunal'ın da bunlardan biri olduğunu anlatarak, “Kemal Sunal sadece Malatya'ya değil, Türkiye'ye mal olmuş bir sanatçı. Eşi olmakla büyük gurur duyuyorum. Ancak görüyorum ki Kemal artık benden çıkmış. Kemal herkesin Kemali. Bu bana buruk da olsa büyük bir gurur veriyor” dedi.

Kemal Sunal'ın filmlerinde giydiği tüm giysileri sakladığını dile getiren Gül Sunal, “Çektiği tüm filmlerdeki bıyık, sakal, kirpik, kaş gibi tüm aksesuar ve makyaj malzemelerini saklardı. Üniversiteye kayıt olduğu dönemde yatırdığı harç makbuzuna kadar saklamış. Bu bir insanın kendine verdiği değer. Kemal Sunal sadece bir komedyen değil, çok büyük bir filozof. Dünyada 'kendi adına' yüksek lisans yapan tek sanatçı. 50 yaşından sonra üniversiteyi bitirdi. Tezini kendi üzerine yaptı. Çünkü onun üzerine bir çalışma yapılmadı” diye konuştu.

Gül Sunal, eşinin halk tarafından unutulmadığını, bunun sebebinin ise halk tarafından özümsenmesi olduğunu ifade ederek, filmlerdeki Kemal Sunal ile gerçek hayattaki Kemal Sunal'ın aynı olduğunu söyledi.

Sunal, Kemal Sunal'ın halktan biri olduğu ve bu nedenle insanlardan büyük bir saygı gördüğünü sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!