Kemal Sunal Sanat Merkezi

Güncelleme Tarihi:

Kemal Sunal Sanat Merkezi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

VAKIFBANK'a ait Beyoğlu Sanat Merkezi, kaybettiğimiz ünlü sinema oyuncusu Kemal Sunal'ın 56'ncı doğum yıldönümünde ‘‘Vakıfbank Kemal Sunal Sanat Merkezi’’ adıyla yeniden düzenlendi. Merkez, sanatçının eşi Gül Sunal, kızı Ezo ve oğlu Ali Sunal tarafından törenle açıldı.

Kemal Sunal'ın ödülleri, diplomaları, fotoğrafları, film afişleri ve rol aldığı filmlerdeki kostümlerinin yer aldığı sergi, 17 Kasım’a kadar gezilebilecek. Törende konuşan Devlet Bakanı Yüksel Yalova, Yeşilçam Vakfı'nın kurulması için vakıf senedi hazırlattığını ve kendisinin de sorumluluk alacağını söyledi. ‘‘Ölüm Allah'ın emri, ayrılık olmasaydı’’ diyen Yalova, ‘‘Biz de ayrılık olmayacak düşüncesiyle böyle bir mekánda Kemal Sunal'ı simge yaparak, onun gibi yaşamlarında hak ettikleri ödülleri veremediğimiz başka sanatçılarımızı da düşünerek birlikte yola çıkalım dedik’’ dedi.

Bakan Yalova, merkezdeki Kemal Sunal'a ait serginin, İzmir ve Ankara'da da bankaya ait tüm mekánlarda halka sunulacağını söyledi. Açılışta gözyaşlarını tutamayan Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, eşinin 10 sergi açılabilecek kadar geniş bir arşivi bulunduğunu söyledi. Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Başkanı Rutkay Aziz, sanatçı Müjdat Gezen de törende birer konuşma yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!