Kelle vermeyiz

Güncelleme Tarihi:

Kelle vermeyiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2001 00:00


Süleyman DEMİRKAN / ANKARA
Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bahçeli, yetkinin de, sorumluluğun da 57'nci hükümete ait olduğunu belirtti, ‘‘Birileri istedi diye kelle vermeyiz’’ dedi.

Bahçeli revizyonun hükümete zarar vereceğini ve güveni sarsacağını söyledi. MHP Lideri, ‘‘Kimseye diyet borcumuz yok’’ diye konuştu.

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Osmanlı İmparatorluğu'nun ‘kelle vere vere yıkıldığını’ belirterek, ‘birileri istedi diye bakan kellesi vermelerinin söz konusu olmayacağını’ söyledi.

Bahçeli, dün öğleden önce partisinin il başkanları, öğleden sonra da Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ile toplantı yaptı. Bahçeli, son ekonomik krizi ve gelişmeleri iki toplantılarda değerlendirdi.

Ekonomik kriz nedeniyle bazı kesimlerin sözcülerinin hükümetten ‘‘Bakan kellesi’’ istediğini belirterek, özetle şunları söyledi:

‘‘Osmanlı kelle vere vere battı, yıkıldı. Biz, birileri istedi diye kelle vermeyiz. Revizyon hükümete zarar verir, güveni sarsar. Toplumun güvenini yok eder. Yetki de, sorumluluk da 57. hükümetindir. Böyle bir değişikliğe ihtiyaç doğar, şartlar oluşursa elbette gereği yapılır. 28 Mart süreci ve sonrasında olduğu gibi, 'Kelle istedik, aldık, şu bakanı yedik' diye kitap yazdırmaya hiç niyetimiz yok. Bizim kimseye diyet borcumuz yok. İrade de, yetki de, sorumluluk da bizde. Sorumluluk bizde, yetki başkasında olamaz. Herşey demokrasinin ve sistemin kendi kuralları içinde, olağan seyrinde gelişecek. Ülkemizin bu şuura ve soğukkanlılığa ihtiyacı var.’’

DERVİŞ ÇOK DEĞERLİ

Bahçeli, Derviş'in geçmiş yıllarda Türkiye'de görev yaptığını, daha sonra yurtdışına giderek deneyimini artırdığını ve kendisini kanıtlayıp Dünya Bankası Başkan Yardımcılığı'na kadar yükseldiğini anlattı. ‘‘Derviş, Türkiye'nin yetiştirdiği değerli bir bilim adamı’’ diyen Bahçeli, Derviş'in kurtarıcı gibi gösterilmesinin ise yanlış olduğunu söyledi. Derviş'in hiçbir şekilde ‘‘Koalisyon'un 4. ortağı’’ olmayacağını ifade eden Bahçeli, ‘‘57. Cumhuriyet Hükümeti içindeki 34 bakanımızdan biri. Kurtarıcı gibi gösterilmesi ise yanlış. Türkiye ekonomisi bir anda bozulmadığı gibi, bir anda da düzelmeyeceği aşikardır’’ dedi.

TARTIŞMAK ABES

MHP Lideri, ABD'nin Ankara Büyükelçisi'nin koalisyonun üç liderini ziyaret ederek ‘‘Programı destekliyor musunuz?’’ diye sorduğu yönündeki haberlere de değindi. Bahçeli, bu konuda net bir açıklama yapmazken, ‘‘Hükümetin yetki ve sorumluluğu ile görev verilen bir bakana destek verip vermediğimiz sorusu ve tartışması abestir, lüzumsuz bir tartışmadır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!