Kelepçeli intikam

Güncelleme Tarihi:

Kelepçeli intikam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kırmızı ışıkta geçen Nermin Başlak, polise evraklarını ver-medi. İkisi de kibarlığı elden bıraktı. Başlak, polisin kolunu tırmalayınca, bileklerine kelepçeyi geçirdiler. Ve karakolda kabus dolu 24 saat geçirdi. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı, durumu tesadüfen öğrenince, karakoldan çıkabildi.

Acelesi vardı. Bir iş randevusuna yetişecekti Nermin Başlak, Bahçelievler kavşakta kırmızı ışığı gördü. Ancak durmadı. Motosikletli trafik polisi Osman Halıcı az ileride yolunu kesti. Kırmızı ışık ihlali yaptığını söyleyerek evraklarını istedi. Kırtasiyeci 38 yaşındaki Başlak bir an önce ceza kesmesini istedi polisten. Polis sesinin tonunu beğenmedi. Hem suçluydu. Hem de aksi davranıyordu. Evraklarını istedi Başlak'tan. Direksiyondaki kadın, evraklarını vermek istemedi. Uzaktan göstermekle yetindi sadece. Polisin sinirleri bozuldu. Nermin Hanım'ın iddiasına göre, ağzını bozup 'O..., akşam akşam seninle mi uğraşacağız' dedi. Polis memuru Osman Halıcı'ya göre ise, bu gergin anda Nermin Başlak, 'Evraklarıma dokunamazsınız' diye bağırmış ve kendisine hakaret etmişti.

Sinirler geriliyor

Ceza kesildi. Başlak bu sefer, makbuzdaki 10+15 ceza puanının ne anlama geldiğini sordu. Kırmızı ışık ihlaline 9 milyon 600 bin lira ceza kesilmemesi gerektiğini söyledi. İddiaya göre polis, 'Açıklamak zorunda değiliz, seni üç gün nezarette tutarım, kimsenin haberi olmaz' diye karşılık verdi. Bu sırada Nermin Başlak'ın kardeşi olduğunu söyleyen bir şahıs da polise dönerek, ‘‘Seninle mi uğraşacağız, kendine yer beğen’’ diye tehditler savurdu. Kırmızı ışık ihlali, karşılıklı tartışmayla neredeyse kan davası aşamasına yaklaştı. Sinirleri yay gibi gerilen Nermin Başlak, bu kez polise dönüp sicil numarasını istedi. Trafik polisi ‘‘söylemek zorunda değilim’’ diye tersledi. İddiaya göre Nermin Başlak'ı itti.

Bana hakaret etti

Yaşadıklarını kabus olarak nitelendiren evli, iki çocuk annesi Nermin Başlak, sonraki gelişmeleri şöyle anlattı: ‘‘Şok oldum. Bir anda beni dertop edip polis otomobiline bindirdiler. Araca sokmak isterler-ken başımı kapıya çarpmıştım. Bir süre kendime gelemedim. Polis bana 'O...luk yaptığın yeter' diyerek hakaretler etti. Ve kelepçe taktı’’ dedi. Kelepçe takılmasının onurunu kırdığını belirten Başlak, yaşadıklarını bakın nasıl anlatıyordu: ‘‘Hırsızlık yapmadım, cinayet işlemedim. Sadece hakkımı aradım. Polisin bana istediği gibi davranmasına tepki gösterdim. Bu benim vatandaşlık hakkım. Onlardan kaçacak bir durumum da yoktu. Ve bir suçlu gibi iki elime kelepçe taktı. Çaresizdim, kimse yardım etmiyordu. Bu polis, daha sonra beni içeri aldığı otomobilin kapısını da kilitleyip uzaklaştı’’

Saldırınca kelepçeledim

Polis memuru Osman Halıcı, 'Evraklarını vermemek de direniyordu. Otosunu vitese takıp kaçacaktı. Bunun üzerine yan tarafta bulunan Erhan Erol adlı sürücünün otomobiliyle önünü kestik. 'Çekil lan şerefsiz' diye hakaret etti. Cezaya itiraz etti. Bunun üzerine, 'Siz bu ceza makbuzunu imzalayın. Daha sonra yazdığım puanları okuyacağım' dedim. Aracından çıkıp beni itekledi. Sağ ve sol kolumu tırnakları ile yırttı. Saldırınca da kelepçe taktım'' dedi.

Tartışma karakola taştı

Kırmızı ışık ihlaliyle başlayan daha sonra 'cezayı az kestin, çok kestin' tartışması karakola da taştı. Kırmızı ışığı ihlal ederek suç işleyen Nermin Başlak, karakolda ömrü boyunca unutamayacağı bir 24 saat geçirdi. Gözaltında sürekli hakarete uğradığını, yemekhaneye çıkartılıp, diğer polislere teşhir edildiğini, parmak izi alınıp, yaftalı fotoğrafının çekildiğini söyleyen Nermin Başlak'ı, olayı tesadüfen öğrenen Bakırköy Cumhuriyet savcısı kurtardı karakoldan.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!