Kelebek camı

Güncelleme Tarihi:

Kelebek camı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1998 00:00

Kanat ATKAYA
Haberin Devamı

Hollywood'da mezar turları

Hollywood, sinema dünyasının kalbi. Los Angeles sokaklarında gezerken dünyaca ünlü sinema oyuncularına, yönetmenlere, eski yıldızlara rastlamak işten bile değil. Hal böyle olunca, Hollywood'un ABD'nin en çok turist çeken yerlerinden biri olmasını da normal karşılamak gerekiyor.

Hollywood'a giden turistlerin büyük bölümü, ünlü yıldızların evlerini, eğlence parklarını, film stüdyolarını gezmeden edemiyor. Ancak farklı turlara katılmak da mümkün. Bunlardan en çok ilgi çekeni Graveline (Mezar Hattı) adlı şirketin düzenlediği özel turlar.

Bu turlarda yaşayan sinema efsaneleriyle işiniz olmuyor. Tura katılmak istediğinizi belirtip, paranızı da yatırdıktan sonra (belli bir ücret yok, attığınız tura göre ödediğiniz para değişiyor) rehberiniz sizi alıyor ve Hollywood civarında dolaştırmaya başlıyor. Tur esnasında sadece ve sadece Hollywood trajedilerini öğreniyorsunuz. Yani kim, nerede intihar etmiş, nerede uyuşturucu komasına girmiş, nerede trafik kazası geçirmiş vs. onları görüyorsunuz.

Bu arada rehber çok dokunaklı bir sesle tura katılan kişiyi acıdan acıya sürüklüyor. Mesela Highland Gardens'ta 105 numaralı apartmanın önünden geçerken rehber anlatmaya başlıyor: ‘‘5 Ekim 1970. Sabahın erken saatleri. Janis Joplin, Pearl adlı albümünün kayıtlarını sürdürdüğü sırada, aşırı dozda eroin alıyor ve hayata veda ediyor. Üzerinde babydoll'u, damarlarında eroinle ölüme gidiyor...’’

Siz daha gözyaşlarınızı silemeden gelmiş geçmiş en ünlü travestilerden Divine'ın kalp krizi geçirerek terk-i hayat eylediği noktaya geliyorsunuz. Rehber acının dozunu daha da artırıyor. Çünkü Divine, Graveline'ın ilk müşterilerinden biriymiş. Şirketin yeni kurulduğu ve Limuzin yerine Honda Civic'le hizmet verdiği dönemde tura katılıp Lana Turner'ın evini ziyaret etmiş.

Tur yetkilileri, İngiliz turistlerin en büyük ilgiyi Hugh Grant'ın Dicine Brown adlı hayat kadınıyla uygunsuz vaziyette yakalandığı yere gösterdiklerini söylüyor. Bunu söylerken de İngiliz aktörle bayağı dalga geçiyorlar. Çünkü Hugh Grant'ın yakalandığı Sunset Bulvarı'nda bir hayat kadınını otomobiline almak demek, etrafta cirit atan polislere ‘‘Ben aslında karakola gitmek istiyorum. N'olur beni karakola götürün ve resmimi çekin’’ demekle aynı görülüyor.

John Belushi, James Dean, Jayne Mansfield, Marilyn Monroe, Elvis Presley ve River Phoenix gibi ünlü isimlerden izler taşıyan ünlü Hollywood mekanlarında çıkılan bu turlar, şu sıralar Hollywood'daki en gözde turlar. Normal turlara çıkmak isteyenlere de hizmet veren pek çok şirket var, ancak hiçbiri Graveline kadar ilgi görmüyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!