Keçili'nin doktoru: "Durumu iyi, ifade verebilir"

Güncelleme Tarihi:

Keçilinin doktoru: Durumu iyi, ifade verebilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2000 00:00

Cenajans Grey Reklamcılık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Nail Keçili'nin sağlık durumunun daha iyi olduğu bildirildi. Adı Egebank olayıyla gündeme gelen ve dün akşam saatlerinde yüksek tansiyon şikayetiyle İnternational Hospital'e kaldırılan Keçili'nin sağlık durumu hakkında hastanede bir basın toplantısı düzenlendi.
Haberin Devamı

Hastane Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opt. Dr. Cengiz Arslan, yaptığı açıklamada, dün baş dönmesi, baş ağrısı ve sol tarafında uyuşma şikayetleri ile hastanelerine başvuran Keçili'nin durumunun ''şu an daha iyi olduğunu'' ancak teşhisi derinleştirebilmek için 48 saat sonra tekrar MR çekileceğini söyledi.

Keçili'nin, hastaneye geldiğinde konuşma güçlüğü çektiğini ve sol tarafında birtakım şikayetleri olduğunu söyleyen Opt. Dr. Arslan, kolunda ve bacağında kuvvet problemi olmadığını ancak sol tarafına ait birtakım nörolojik bulgular elde ettiklerini kaydetti.

Gerekli müdahaleyi yaptıklarını belirten Opt. Dr. Arslan, ''Durumu şu an daha iyi. Şikayetleri de oldukça azalmış durumda tansiyonu da kontrol altına alındı'' dedi. Keçili'nin bugün MR'nın da çekildiğini belirten Opt. Dr. Arslan, şunları söyledi:

''Erken devrede çekilen filmlerde çok fazla bulguya rastlamadık. Ancak, şikayetleri başlayalı aşağı yukarı 24 saat oldu. En az 48 saat geçmesini bekliyoruz. MR'da ufak tefek iskemik (Geçici kan dolaşımının azalması) bulguları elde ettik. Pazartesi günü tekrar MR ile takip edeceğiz. Bunu büyük bir stresin ardından oluşmuş vazospazm (damarın geçici süre daralması) diye yorumluyoruz. Beynin sağ tarafındaki damarın geçici süre daralması ve buna bağlı olarak o damarların başladığı bölgelerde geçici olarak kan dolaşımının azalmasıolarak tanımladığımız iskemik atak durumunu 'gelip geçecek' diye umut ediyoruz.''

"İfade için 48 saat dolmalı"

Keçili'ye gazete okumayı ve televizyon seyretmeyi yasakladığını, anne ve çocuğu dışında ziyaretçinin kabul edilmediğini anlatan Opt. Dr. Arslan, bir gazetecinin ''Egebank soruşturmasıyla ilgili olarak yetkililerin ifade almak için gelmeleri durumunda izin verip vermeyeceğini'' sorması üzerine, şunları söyledi:

''Bir doktor izin verme mercii değildir. Hasta iyi olduğu takdirde isterse kendisi verebilir. Şu stres ortamının en az 48 saat daha geçirilip teşhisin ne olduğunu ve ne tarafa gittiğini kesin olarak bilmeliyiz. Eğer 48 saat sonra MR'da bir sorun yoksa, ifade verme gibi basit birşey yapmasında mahsur yoktur. Şu 48 saat önümü göremiyorum. Kimse de göremez zaten.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!