Kazaya askeri disiplin

Güncelleme Tarihi:

Kazaya askeri disiplin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı, birlik ve karargahlarda meydana gelen kaza ve olayları büyüteç altına alacak. Bilgisayar destekli proje kapsamında, kazaya ait bilgiler ve personelin durumu, alınacak önlemler derhal saptanacak. Personele uygulanacak cezaya da bu bilgiler ışığında karar verilecek.

Askeri birliklerdeki kaza ve olaylar yakın takibe alındı. Genelkurmay Başkanlığı, çok büyük hassasiyet gösterdiği bu konuyla ilgili bir de proje geliştirdi. Bilgisayar destekli ‘Kaza-Olay Takip Projesi’ ile kaza ve olayların yoğunluk gösterdiği birlik ve karargahları belirlemek, kaza ve olayı meydana getiren veya buna maruz kalan personel hakkında istatistiki bilgiler elde etmek, bu değerlendirmelerin ışığında gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik çalışmalar yapmak mümkün olacak.

Genelkurmay, bu İlkbaharda kaza ve olaylar konusunda alınması gerekli tedbirleri de belirledi. Buna göre, kaza ve olayların nedenleriyle alınacak önlemleri içeren renkli, görsel hale getirilmiş broşür ve kartlar hazırlanarak yayımlanacak. Kendini askerliğe elverişsiz hale getirme olaylarında verilecek cezaların etkin şekilde uygulanması sağlanacak. Kaza ve olayların belirgin nedenleri arasında kişilik bozuklukları ile psikolojik rahatsızlıklar önemli yer işgal ettiğinden, askere almalardaki sağlık muayeneleri daha geniş bir zaman diliminde, kapsamlı olarak yapılacak.

ANKET DE YAPILACAK

‘Kaza-Olay Takip Projesi’ kapsamında belirlenecek kaza ve olayların yoğunlaştığı birlik, karargah, kurum çizelgesi ile kaza ve olaylara neden olan veya maruz kalan personelin nüfusa kayıtlı olduğu, askerlik hizmetini yaptığı yer, tahsil durumu gibi bilgileri içeren istatistiki değerlerden de istifade ile birlik, bölge, tahsil seviyesi bazında değerlendirmelerde bulunulacak.

Ayrıca olayların yoğunlaştığı birliklerde denetleme heyetleri tarafından anketler uygulanacak ve bu suretle, personelin psikolojik durumu, vukubulmuş kaza ve olayın gerçek nedenleri ile gelecekte olması muhtemel olaylar tespit edilerek önleyici tedbirler alınacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!