Kazada hayatını kaybeden 4 öğretmen toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Kazada hayatını kaybeden 4 öğretmen toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2012 12:33

Bismil ilçesinde görevli 5 öğretmeni taşıyan otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 4 öğretmenden 2'si Diyarbakır'da, 2'si de Bismil ilçesinde toprağa verildi.

Akbaş Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Ortaç'ın kullandığı 21 TA 603 plakalı otomobilin, dün Batman-Bismil karayolunun 17. kilometresinde bariyerlere çarparak devrilmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybeden okul müdürü Ortaç ve öğretmenlerden Halime Kadıkmak'ın cenazesi Diyarbakır'daki Yeniköy Mezarlığı'nda, İhsan Bitkin'in cenazesi de Bismil'in Kamışlık köyünde defnedildi.

Kazanın ardından kaldırıldığı Batman Bölge Hastanesi'nde hayatını kaybeden Ahmet Çetin'in cenazesi de Bismil Tekel Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.
Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 öğretmeni elim bir kazada kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, kazada hayatını kaybeden öğretmenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Kazada yaralanan Seher Keklik'in Batman Bölge Hastanesi'ndeki tedavisinin sürdüğünü ifade eden Yılmaz, “Seher öğretmenimiz ile sabah görüştüm. Bilinci açık. Durumu gayet iyi. Kazada kaybettiğimiz okul müdürü Ortaç 10 yıllık öğretmendi. Evli ve 2 çocuk babasıydı. Diğer öğretmenlerimizin ise stajyerlikleri yeni kalkmıştı ve bekarlardı. Kaybettiğimiz öğretmenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı öğretmenimize de acil şifa diliyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!