Kayyumların ilanı yapılmadı

Güncelleme Tarihi:

Kayyumların ilanı yapılmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 00:06

KOZA İpek şirketlerine yapılan tebligatla kayyumlar hukuken görevlerine başladılar. Kayyumların görevi mevcut yönetim kurulunun yetkileri kadar olacak. Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimliği’nin Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına ilişkin kararından sonra tebliğler yapılıyor.

Haberin Devamı



Tebliğlerin yapılmasının ardından öncelikle kayyumlar kendi aralarında yönetim kurulu toplayacaklar ve yönetim kurulu başkanını seçecekler. Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun 133. maddesinin 1. fıkrasında, soruşturma ve kovuşturma sürecinde hâkim veya mahkemenin şirket işlerinin yürütülmesiyle ilgili olarak kayum atayabileceği belirtildikten sonra, “Atama kararında, yönetim organının karar ve işlemlerinin geçerliliğinin kayyımın onayına bağlı kılındığı veya yönetim organının yetkilerinin tümüyle kayyuma verildiği açıkça belirtilir.

Haberin Devamı

Kayyım tayinine ilişkin karar, ticaret sicili gazetesinde ve diğer uygun vasıtalarla ilan olunur” hükmü yer alıyor. Dün öğle saatlerinden itibaren resmi tatil başladı. Bugün de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olduğu için resmi tatil devam ediyor.

Bu durum da kayyumların atanmasına ilişkin kararın ticaret sicilde yayınlamasını geciktirecek. KOZA-İPEK Holding avukatlarının verdiği bilgiye göre, kararın tebliği ile birlikte kayyumların görevi hukuken başlamış oluyor. Ancak kayyumların fiilen göreve başlaması için Ticaret Sicil Gazetesi’nde ilan edilmesi gerekiyor. Bu ilanla birlikte kayyumlar da fiilen göreve başlayacaklar.

Haberin Devamı

Kayyumların ilanı yapılmadı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!