Kayseri'den 3 gün sonra uçak seferi yapılabildi

Güncelleme Tarihi:

Kayseriden 3 gün sonra uçak seferi yapılabildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2008 15:04

KAYSERİ'deki olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamayan uçak seferleri 3 gün sonra normale döndü. Kayseri'de sadece Malatya karayolunuin kapalı olduğu, Kayseri’den bu yöne giden araçların Pınarbaşı ilçesinde tutulduğu ifade edildi.

Kentte 3 günden beni yapılamayan uçak seferleri bu sabah yapılabildi. THY'nin İstanbul- Kayseri, Kayseri- İstanbul karşılıklı uçak seferi gecikmeli olarak yapıldı. Kayseri'de 196 köy yolunun halen kapalı olduğu açıklandı. Özel İdare Müdürlüğü karla mücedele ekipleri, Bünyan'da 10, Develi'de 10, Felahiye'de 7, Kocasinan'da 10, Pınarbaşı'da 99, Sarıoğlan'da 5, Sarız'da 45, Talas'ta 2, Tomarza'da 5, Yahyalı'da 3 kapalı köy yolunu açma çalışmalarını sürdürüyor.
Kayseri- Nevşehir karayolunun, İncesu ilçesi Garipçe Köyü yakınlarında tipi ve fırtına, zaman zaman araç sürücülerini zor durumda bıraktı. Küçük araçlar bu yolda zorlanırken, büyük araçlarla ise, zincirle yoluna devam edebildi.

ÖRDEKLER İÇİN GÖLETİN BUZLARI KIRILDI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Beştepeler Hayvanat Bahçesi'nde aşırı soğuk nedeniyle donan göletin buzları, görevliler tarafından kırılarak, ördek ve kazların girmesi sağlandı. Kentte etkili olan kar yağışı ardından sıcaklıkların da düşmesi, hayvanat bahçesindeki hayvanları olumsuz etkiledi. Flamingo, tavuskuşu, sülün, ceylan, keçi, medilli at ve diğer hayvanlar tamamen kapalı bölümlere alındı. Ördek ve kazlar ise, yanı açık bölüme zaman zaman da bahçedeki gölete çıkarılıyor. Göletin donması üzerine görevliler, buzları kırarak, ördek ve kazların havuza rahat girmeleri sağladı. Ördek ve kazlar birkaç gölette yüzdükten sonra tekrar yanı üstü kapalı bölümlere alınıyor.

NEVŞEHİR’DE YABANİ HAYVANLARA YEM VE YİYECEK
Kapadokya bölgesinde soğuk ve kar nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken yabani ve yırtıcı hayvan için doğaya yem ve yiyecek bırakıldı. Nevşehir Çevre ve Orman Müdürü Eren Bircan, şimdilik 2 ton yem ve yiyecek bıraktıklarını, kar yağışı ve soğuk hava şartlarının devam etmesi halinde 8 ton daha bırakacaklarını söyledi. 4'er kişilik 2 ekip, kar yağışı ve soğuk hava şartları nedeniyle Gülşehir ilçesi sınırlarında, Kızılırmak Havzası'nda yüksek kesimlerdeki dağ yamaçlarında yaklaşık 2 ton yem ve buğday, marul, çeşitli sebzeler ve et atıkları yırtıcı ve yabani hayvanlar için doğaya bıraktı.

Kar yağışının etkisiyle Kapadokya beyaz örtü ile kaplandı. Kapadokya bölgesini etkisi altında bırakan yoğun kar yağışının etkisini yitirmesinden sonra, dünyanın en ilginç yer oluşumlarından biri olarak da değerlendirilen peribacalarının bulunduğu Kapadokya Bölgesi'nde Zelve- Paşabağları ayrı güzelliğe büründü.

ÇİFTÇİLERE DON UYARISI
Nevşehir Meteoroloji Müdürü Savaş İltürk, Türkiye'nin Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altında olduğunu söyledi. Bu nedenle bugünlerde şiddetli don olayının görülebileceğine anlatan İltürk, çiftçilere görülecek don olaylarına karşı dikkatli olmaları çağrısı yaptı.

Nevşehir'de aç kalan sığırcık kuşları sürüler halinde dolaşırken kendileri için bırakılan yiyecek atıklarıyla beslenmeye çalıştı. Osmanlı Caddesi kaldırımlarında yiyecek bulan kuşlan yanlarından geçen motorlu araçların gürültülerine aldırış etmeden kırıntıları yedi.

YOLDA KALAN YOLCULAR KIRŞEHİR’DE AĞIRLANDI
Kırşehir- Kırıkkale, Kırşehir- Kayseri Karayolunun tipi nedeniyle trafiğe kapanması sonucu son iki günde mahsur kalan 3 bine yakın yolcu, kentte ağırlandı. 24 saat esasına göre hizmet veren İl Kriz Merkezi, jandarma ve polis hattına gelen ihbarlar anında değerlendirilerek mahsur kalan araçlar ve yolcular şehir merkezine getirilerek Belediye sosyal tesislerinde ağırladı ve kentteki otellere yerleştirildi. Kırşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da bunların ağırlanmasına katkıda bulundu. Kırşehir’de son 2 günde ağırlanan 3 bin yolcudan hasta olanlar da oluştkurulan mobil sağlık ekiplerince tedavi edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!