Kayseri'de 2.5 ayda 8 bin 166 su sayacı dondu

Güncelleme Tarihi:

Kayseride 2.5 ayda 8 bin 166 su sayacı dondu
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2008 12:59

KAYSERi'de kış süresince etkili olan Sibirya soğukları, su sayaçlarını vurdu. KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, “1 Ocak - 18 Mart tarihleri arasında toplam 8 bin 166 su sayacı donarak patladı” dedi.

Donmanın özellikle Büyükşehir sınırları içerisinde kalan belde ve köylerde meydana geldiğini belirten Ender Batukan, “Abonelerimizi su sayaçlarını korumaları konusunda uyarmamıza rağmen, uyarılarımız dikkate alınmadı” dedi. Batukan şöyle devam etti:
“Don sonrası hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olması sonucunda su borularında patlamalar meydana geldi. Borulardaki buzun birden bire çözülmesi ile sadece 3- 18 Mart tarihleri arasında 1537 donan su borusu patladı. 2.5 aylık dönemde ise bu sayı 8 bin 166'ya ulaştı. Özelikle su sayaçları dışarıda olan abonelerimizin sayaçları şiddetli soğuklardan etkileniyor. Nedeni de çok iyi korunmadığı için. Bu durum genellikle hinterland kapsamındaki yerleşim yerlerinde ve imarlaşmanın olmadığı yerlerde meydana geliyor. Çünkü vatandaş abone bağlantısını yaparken, boru üstü minimum 90 santimetrelik koruma yapması gerekirken su borularını daha yüzeye döşüyor. Bu da hem kurumumuzu hem de abonemizi mağdur ediyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!