Kaynaşlı'da su protestosu yol kapattırdı

Güncelleme Tarihi:

Kaynaşlıda su protestosu yol kapattırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2008 17:36

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinin Eskiköy Mahallesi sakinleri, su sıkıntısı çektikleri gerekçesiyle Kaynaşlı-Eskiköy yolunu trafiğe kapattı.

Alınan bilgiye göre, Eskiköy Mahallesi sakinleri, mahalledeki bir samanlıkta çıkan yangına su olmadığı için müdahale edemedi.

Samanlıktaki yangının Kaynaşlı Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülmesinin ardından mahalle meydanında toplanan vatandaşlar, su sıkıntısı çektikleri gerekçesiyle, kütükler koyarak Kaynaşlı-Eskiköy yolunu trafiğe kapattı.

Kaynaşlı Belediyesi aleyhine sloganlar atan vatandaşlar, tüm çabalarına rağmen mahalledeki su sorununun 25 yıldır çözülmediğini öne sürdü. Kadınlar, boş su kovaları taşıyarak su sorununun çözülmemesine tepki gösterdi.

Eskiköy Mahallesi sakinlerinden Ali Yıldız, su sorununun dayanılamaz hale geldiğini söyledi. Sorunun çözülmesi için yıllardır ilgililere şikayette bulunduklarını kaydeden Yıldız, “Mahallemizin yakınlarından su şebekesi geçiyor. Yetkililer 6 ay önce su bağlanacağını söylediler. Su sayacı aldık. Ancak herhangi bir gelişme olmadı” dedi.

Kaynaşlı Kaymakamı Mustafa Yavuz, Eskiköy Mahallesi'nde vatandaşları dinledi.

Sorunu çözeceklerini belirten Yavuz, “Buraya mühendisler göndererek su için sondaj çalışmaları başlattık. Ancak mühendisler mahallede su kaynağı bulunmadığını söyledi. Sorunu çözmek için başka çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinin daha önce yol ve su sorunlarıyla ilgili olarak kendisine şikayette bulunduğunu belirten Yavuz, “Yol sorunu çok kısa zamanda son bulacak. Su sorununu çözmek için sondaj çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!