Kaymakamlık çalışma saatleri 2024 - Kaymakamlık saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Güncelleme Tarihi:

Kaymakamlık çalışma saatleri 2024 - Kaymakamlık saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2024 23:38

Kaymakamlık çalışma saatleri, çeşitli nedenlerle bu kurumu ziyaret edecek vatandaşlarca araştırılıyor. Kaymakamlık mesai saatleri ve saat kaçta açılıp kapanıyor sorusuna alacakları cevaba göre hareket edecek olan vatandaşlar, işlemlerini gerçekleştirmek üzere binalara gidecek. Peki, kaymakamlık saat kaçta açılıyor ve saat kaçta kapanıyor? Hafta sonu ve bayramlarda açık mı? İşte, kaymakamlık çalışma saatleri 2024...

Haberin Devamı

Kaymakamlık ile ilgili en çok merak edilen konular arasında hafta içi/hafta sonu mesai saatleri bulunuyor. Bu içeriğimizden çalışma günleri ve kaymakamlığın açılış kapanış saatleri hakkında bilgi alabileceğiniz gibi, öğle arası başlangıç/bitiş saatlerini de öğrenebilirsiniz. Kaymakamlık 08:30 - 12:30 / 13:00 - 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. İşte detaylar...

Kaymakamlık Saat Kaçta Açılıyor, Kaçta Kapanıyor?

Kaymakamlıklar, 08:30 - 12:30 / 13:00 - 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Kaymakamlık Hafta Sonu Açık Mı?

Kaymakamlık hafta sonu yani Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır.

Kaymakamlık Bayramlarda Açık Mı?

Kaymakamlıklar, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda ve 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos gibi resmi bayramlarda hizmet vermemektedir.

Haberin Devamı

Kaymakamlık, ilçede hükümetin temsilcisi olarak bilinir. İlçenin genel idaresi ve sorumluluğu kaymakama aittir. İlçenin en yetkili kamu görevlisidir. Kaymakamlar İçişleri Bakanlığına bağlı olarak görev almaktadır.

Kaymakamlık çalışma saatleri 2024 - Kaymakamlık saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor

Kaymakamın başlıca görevleri, ilçede yasaların uygulanmasını sağlamak, valinin emirlerini uygulamak, çeşitli kamu kurumlarının çalışmaları arasında eşgüdümü sağlamak, halkın şikayetlerini dinlemek, ihtiyaçlarını saptamak ve giderilmesi için gerekli önlemleri almaktır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!