Kayınpeder damat-enişte aday adayı

Güncelleme Tarihi:

Kayınpeder damat-enişte aday adayı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 01:20

SALI günü YSK’ya teslim edilecek aday listeleriyle ilgili nefesler tutuldu.

Haberin Devamı

AK Parti’de ise gözler aday adayları arasındaki, “kayınpeder, damat ve enişte” diye ortaya çıkan ve siyasette eşine ender rastlanabilecek akrabalık ilişkisine çevrildi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, kayınpederi ve partinin YSK temsilcisi Şeref Malkoç ile eniştesi Necip Fazıl Kurt aday adayı oldu. Gül’ün Gaziantep’ten, Malkoç’un da Trabzon’dan adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Kurt’un ise aday adayı olduğu İzmir 2. Bölge’den listeye girip girmeyeceği merak konusu. Geçmişte akraba adaylıklarına sıcak bakılmamasıyla bilinen AK Parti’de gözler
şimdi bu üç isim üzerinde.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, eşi Sema Razamanoğlu’nun adaylığı nedeniyle hakkından feragat etti. Sema Ramazanoğlu’nun kardeşi, eski Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da Denizli’den adaylığını koydu. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile birlikte kardeşi Osman İyimaya da aday oldu ancak daha sonra kardeş İyimaya adaylığını çekti.

OĞULLAR-KIZLAR

3 dönem yasağına takılan bazı isimlerin yakınları da aday adayı oldu. Samsun Milletvekili Ahmet Yeni’nin kızı Rümeysa Yeni Elbay Sivas’tan, Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl’ün oğlu Fatih Erdöl Ankara’dan aday adayı. Milletvekili Nevzat Pakdil’in kardeşi Necdet Pakdil ile Milletvekili Mevlüt Akgün’ün kardeşi Mustafa Akgün de dikkat çeken isimlerden.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!