Kaygısız yakışıklı

Güncelleme Tarihi:

Kaygısız yakışıklı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

George Clooney, ‘‘Acil Servis’’ dizisinin Dr. Ross'u olarak 1997'de dünyanın en seksi erkeği ilan edildi. Ancak sinemada aradığını, ‘‘Aşk ve Para’’da kendisini takip eden kadın polisin kalbini çalan banka soyguncusu rolüyle buldu.

George Timothy Clooney 37 yaşında. Oyunculuğa televizyonda başladı. Tek bir pilot bölümden öteye geçmeyen dizilerin yanısıra, ‘‘Roseanne’’ ve ‘‘Friends’’ başta olmak üzere birkaç popüler TV dizisinde de rol aldı. Ancak Cloony'ye şöhretin kapıları 1994'ten beri rol aldığı ‘‘Acil Servis’’ dizisiyle açıldı. Dizideki Dr. Ross rolüyle özellikle kadın seyircilerin gönüllerinde taht kurdu. Son olarak da, bugünlerde sinemalarda gösterilen ‘‘Aşk ve Para’’da (Out of Sight) Jennifer Lopez'in kalbini çalan banka soyguncusu rolüyle büyük bir çıkış yaptı. Ancak, 1951'de ‘‘Cyrano de Bergerac’’taki rolüyle Oscar alan ünlü oyuncu Jose Ferrer'in yeğeni olan George Clooney'nin bugün bulunduğu noktaya gelmesi pek kolay olmamış. Sinemaya 21 yaşında küçük rollerle başlamış. Berbat filmler çevirdiğini kendisi de kabul ediyor. O zamanlar seçici olmadığını, önüne gelen her teklife evet dediğini söylüyor. Kötü dizilerde ve kötü filmlerde oynaya oynaya mesleğini öğrendiğini belirten Clooney, talihinin bir gün döneceği inancını hep içinde taşımış. Bu arada kaçırdığı fırsatlar arasında Brad Pitt'e kaptırdığı ‘‘Thelma ve Louise’’deki otostopçu rolü de var. ‘‘Acil Servis’’ hızır gibi imdadına yetiştiğinde 33 yaşında olan aktörün daha sonra çevirdiği filmler çok başarılı olmasa da Hollywood'da sağlam bir yer edinmesini sağladı: 1995'te Juliette Lewis'le oynadığı Robert Rodriguez'in filmi ‘‘Cehennemde Bir Gece’’, 1996'da Michelle Pfeiffer'la oynadığı Michael Hoffman'ın filmi ‘‘Güzel Bir Gün’’, aynı yıl Joel Schumacher'in ‘‘Batman ve Robin’’i ve Nicole Kidman'la oynadığı Mimi Leder'ın ‘‘Barışçı’’sı.

‘‘Batman ve Robin’’deki rolünün mesleğinde bir dönüm noktası olduğunu düşünüyor, ancak filmin iyi olmadığını ve bunda kısmen kendisinin kabahatli olduğunu teslim ediyor. Steven Soderbergh'in ‘‘Aşk ve Para’’sına gelince... Yönetmenin Altın Palmiyeli ‘‘Seks Yalanları’’nı çok beğenirmiş, Elmore Leonard'ın kitabını okuyunca da bayılmış, böylece rolü hiç düşünmeden kabul etmiş. Mizah, aksiyon ve romantizmi harmanlayan filmdeki Jack Foley rolü için şunları söylüyor Clooney: ‘‘Yanlış yerde yanlış zamanda bulunan bir iyimser. Benim bütün meslek hayatım böyleydi. Her şeyde kararı kendinizin vereceğini sanırsınız, ama öyle olmaz, sizi seçmediğiniz bir yöne sevkeden bir olay çıkar daima. Bu adam için de öyle. Çok iyi bir banka soyguncusu ama arabası konusunda talihi yaver gitmiyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!