Kayak yaparken kaybolan 3 kişi bulundu

Güncelleme Tarihi:

Kayak yaparken kaybolan 3 kişi bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2007 11:01

Tatillerini Kartalkaya Kayak Merkezi'nde geçiren ve kayak yapmak için pistlerden ayrılarak yollarını kaybeden 3 kişi, Jandarma Dağ Arama Kurtarma Timinin çalışması sonucu bulundu.

Haberin Devamı

Tatil yapmak için İstanbul'dan Kartalkaya'ya gelen Emre Demirdağ ve Ali Gönen'den haber alamayan yakınları, durumu Kartalkaya Jandarma Karakolu Dağ Arama Kurtarma Timine bildirdi.

Bunun üzerine jandarma timleri, arama kurtarma çalışması başlattı. Yaklaşık 2 saat süren arama kurtarma çalışmasının ardından jandarma timleri kaybolan kayakçıları Zahmanlar Yaylası yakınlarında donmak üzereyken buldu. Jandarma timlerinin yardımıyla Sarı Alan Yaylası'na getirilen 3 kişi oradan da jandarma aracına bindirilerek arkadaşlarının bulunduğu otobüse kadar götürüldü.

Orman pistinden giderken yanlış yola girdiklerini ifade eden Ali Gönen, ”Piste geri dönmek için hamleler yaptık ama yolumuzu şaşırdık. Daha sonra jandarma timleri bizi kurtarmaya geldiler. Kurtarma timleri biraz daha geç kalsalardı donabilirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Jandarma timleri tarafından bulunan Emre Demirdağ ve Ali Gönen'in yakınları da Sarı Alan Yaylası'nda arkadaşlarının bulunmasını beklediler. Jandarma aracından inen Emre Demirdağ ve Ali Gönen'i gören arkadaşları sarılarak göz yaşlarına hakim olamadı.

YAYLA EVİNE SIĞINDI

Kaybolan üçüncü kişi Saygın Yaşar ise jandarma timlerinin saatler süren arama kurtarma çalışması sonucu Gökhaller Yaylası yakınlarında bir yayla evinde bulundu. Yaşar, jandarma timlerinin yardımıyla kaldığı otele kadar getirildi.

Sis nedeniyle yolunu kaybettiğini ifade eden Saygın Yaşar, jandarma ekiplerine kendisini kurtarmalarından dolayı teşekkür etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!