Kayak merkezlerinde kar kalınlığı

Güncelleme Tarihi:

Kayak merkezlerinde kar kalınlığı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2007 12:54

Haberin Devamı

BURSA: Uludağ'da kar kalınlığının 103 santimetre olduğu bildirildi. “Beyaz Cennet”te bir hafta önce 90 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığı, bu sabah itibariyle 103 santimetreye ulaştı.
Bölgede düne kadar aralıklarla etkili olan kar yağışının yerini güneşli havaya bıraktığını, 11 Marta kadar yağış beklenmediğini ifade eden yetkililer, sıcaklığın 6 derece olarak ölçüldüğü oteller bölgesinde havanın ve karın kayakseverler için çok uygun olduğunu bildirdiler.
   
KAYSERİ: Erciyes Kayak Merkezi'nde pazartesi ve salı günü yağan kar, kayakseverleri sevindirdi.
Kayakevi yetkilileri, son yağışlarla birlikte kar kalınlığının 60 santimetreyi aştığını söylediler.
Erciyes Kayak Merkezi, özellikle hafta sonu kayakseverlerin ve piknikçilerin ilgisini çekiyor.
   
KOCAELİ: Kocaeli'ndeki Samanlı dağlarının zirvesi olan Kartepe'deki The Green Park Kartepe Resort Otel ve Kayak Tesisleri'nde kar kalınlığı 30 santimetre civarında.
5 yıldızlı, 250 oda ve 750 yataklı otelde 12 kayak pistinden 2'sinin açık olduğu ve kayak yapılabildiği bildirildi.
Otel yetkilileri, yüzde 20 olan otelin doluluk oranının hafta sonu yüzde 90'lara ulaşacağını kaydettiler.
   
ANTALYA: Antalya'ya 45 kilometre mesafedeki Saklıkent Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 70 santimetre olduğu bildirildi.
Saklıkent Kayak Merkezi'nde kayak yapılabildiği, yollarda sorun yaşanmadığı öğrenildi.
Isparta Davraz Kayak Merkezi'ndeki kayak pistlerinde ise kar kalınlığı 40 santim olarak ölçüldü. Davraz'da kar kalınlığının kayak yapmak için uygun olduğu, ulaşım konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı belirtildi.
   
BOLU: Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya'da kar kalınlığı 2 metre 30 santimetre olarak ölçüldü. Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki oteller yüzde 90 doluluk oranıyla hizmet veriyor.
Kayak merkezine gelenler, tatilin keyfini güneşli bir günde kayak yaparak çıkarıyor.
   
ERZURUM: Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde, hafta başında etkili olan yağışlarla kar kalınlığı 110 santimetreyi buldu.

Haberin Devamı

Dedeman Hotel Genel Müdürü Mehmet Varol, pistlerdeki kar miktarının kayak için ideal olduğunu, son yağışlarla birlikte rezervasyonlarda artış kaydedildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Rusya ve Ukrayna'dan Palandöken'e gelen turist sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Varol, otellerindeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını kaydetti.

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde de kar kalınlığının 148 santimetreyi bulduğu bildirildi.

Kayak merkezindeki Çamkar Otel Ön Büro Müdürü Tolga Küçük, kentte etkili olan ve 3 gün devam eden kar yağışıyla rezervasyonlarda büyük artış kaydedildiğini ifade etti.
Küçük, otellerindeki doluluk oranının yüzde 100 olduğunu belirtti.
   
KASTAMONU: Türkiye'nin önemli kış merkezlerinden Ilgaz'da kayak yapılabilmesi için yeterli kar bulunmasına rağmen tatilcilerin ilgi göstermemesi otel işletmecilerini üzüyor.

Haberin Devamı

Bu yıl karın geç yağması nedeniyle sezonu 15-20 gün geç açtıklarını belirten Ilgaz Oteller Birliği Başkanı Eray Öztürk, “Bu yetmezmiş gibi havanın sıcak gitmesi nedeniyle insanlar kış merkezlerinden uzaklaştı” dedi.

Ilgaz Dağı'ndaki tüm otellerin hafta içinde yüzde 25-30 doluluk oranına ulaştığını, hafta sonu ise bu sayının yüzde 80-90'lara çıktığını ifade eden Eray Öztürk, “Bu sayı yeterli değil. Kış merkezlerindeki otellerin giderleri diğerlerine göre fazla oluyor. Giderlerin karşılanabilmesi için hafta içi yüzde 50 oranında doluluk olması gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!