Katran nedir? Katran türleri neler?

Güncelleme Tarihi:

Katran nedir Katran türleri neler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2019 09:19

Katran kelimesi birçok farklı maddeyi tanımlamak için kullanılmaktadır. Çeşitli türleri bulunan katran, sanayiden modern tıbba kadar farkı oldukça geniş bir alanda yer almaktadır. İşte, katran hakkında detaylı bilgi

Haberin Devamı

Katran, organik maddenin yıkıcı damıtımından elde edilen akışmaz siyah bir sıvıdır. Katranın çoğu kok üretiminin bir yan ürünü olarak kömürden elde edilir, ancak aynı zamanda petrolden, turba veya servi, ardıç gibi bazı ağaçların gövdelerinde özsulardan da elde edilmektedir.

KATRAN TİPLERİ

"Katran" kelimesi birçok farklı maddeyi tanımlamak için kullanılmaktadır. Doğada bulunan "katran ocakları" (örnek Los Angeles'de La Brea Katran Ocakları) gerçekte katran değil, asfalt içermektedir ve aslında asfalt ocakları olarak bilinmektedir. Katran kumuçökeltileri katrandan ziyade aynen Shropshire'deki Katran Tünelinde olduğu gibi farklı oranlarda yer sakızı ve yoğun ham petrol ile kum (veya taş) içermektedir. Aynı zamanda "Burma Yağı" veya "Burma Nefti" diye de bilinen "Rangoon katran"ı gerçekte petroldür. "Katran" ve zift bazen birbirinin yerine kullanılabilmektedir; ancak zift, katran daha akıcı iken daha katıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!