Katliam zanlıları iş ortağı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Katliam zanlıları iş ortağı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Edirne TEM Otoyolu üzerinde, Polonya'dan gelen Avar Turizm'e ait otobüste 6 kişinin kafalarından kurşunlanarak öldürülmesi olayının faili olarak yakalanan 7 kişiden Gaffur Çalışkan ile eski özel timci Cemil Andırmak'ın, iş ortağı oldukları ortaya çıktı.

Eski özel timci 36 yaşındaki Cemil Andırmak ile 27 yaşındaki Gaffur Çalışkan'ın, Esenler Otogarı'nda 161 numarada faaliyet gösteren Batılı Turizm Şirketi'ni 6 Ağustos 1995 yılında kurdukları belirlendi. Katliam planında kilit adres olarak belirlenen Aksaray'daki Çalışkan Otel'in ise Gaffur Çalışkan'ın kardeşi Mustafa Çalışkan adına kayıtlı olduğu öğrenildi. Eski özel timci Cemil Andırmak'ın sürekli Çalışkan Otele gelip gittiği, misafirlerini burada ağırladığı belirtildi.

OTOBÜSÜNDE EROİN YAKALANMIŞTI

Polonya sınırında 78 kilo eroinle yakalanan otobüsün bağlı olduğu Batılı Turizm Şirketi'nin sahiplerinden Gaffur Çalışkan'ın, Öz Batu Beynelminel Nakliyat, Borcan Ticaret ve Melike Tekstil Ticaret isimli üç şirketi daha olduğu belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri, ilk olarak Gaffur Çalışkan'ın Aksaray'daki otelinde çalışan Tayfun Fatih Coşar ile Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, eski özel timci Mahmut Önder Topbaş'ı, daha sonra da yurt dışına kaçmak üzere hazırlık yapan Gaffur Çalışkan, özel timci eski polis memuru Cemil Andırnak, kardeşi Mustafa Andırmak, Ali Tekin Tamgaç ve Ramadan Recefi'yi Tekirdağ'da yakalayarak, İstanbul'a getirdiler. Sanıkların sorgularından sonra Edirne'ye getirileceği, soruşturma ilerledikçe gözaltına alınanların sayısının artabileceği belirtildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguları süren 7 kişinin, haklarındaki suçlamaları reddettikleri öne sürüldü. Operasyonlar sırasında ele geçen silahların ise temiz çıktığı bildirildi.

AĞAR'IN KORUMALIĞINI YAPMIŞ

Bu arada gözaltına alınan eski özel timci polis Cemil Andırmak'ın DYP Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemde koruma polisliği yaptığı ortaya çıktı. Mehmet Ağar ise, ‘‘İstanbul Emniyet Müdürü olduğum dönemde terör olayları fazlaydı. Bu dönemde öncü ve artçı koruma ekipleri vardı. Bu memur da o dönem 2 ay kadar bu ekiplerde görev yapmış. Sonra disiplinsiz davranışları nedeniyle görevden uzaklaştırılmış’’ dedi.

Katliam zanlılarından polis memuru Mahmut Önder Topbaş'ın Bağcılar'da 1994 yılının Ağustos ayında, 3 militanın ölü olarak ele geçirildiği yasadışı Dev-Sol örgütüne yönelik operasyonla ilgili olarak yargılandığı ve beraat ettiği bildirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!