Katar'da 1. Ordu Kurmay Başkanı

Güncelleme Tarihi:

Katarda 1. Ordu Kurmay Başkanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 23:37

TBMM’de kabul edilen ikili anlaşma uyarınca Katar’da kurulacak olan Türk askeri üssü ile ilgili teknik çalışmalar yapmak için bu ülkeye giden Türk askeri heyetinin başındaki Tümgeneral Rafet Sevinç Şaşmaz, dünkü atamayla İstanbul 1. Ordu Kurmay Başkanı oldu.

Haberin Devamı

Halen Katar’da bulunan Tümgeneral Şaşmaz, inceleme ve denetlemelerini bu unvanla yürütüyor. Tümgeneral Şaşmaz, geçen yıl Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararı ile Harp Akademileri Komutanı olmuştu. Tümgeneral Şaşmaz, Katar’da görev yaparken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın imzasının bulunduğu üçlü kararname ile 1. Ordu Kurmay Başkanlığı’na getirildi.

Askeri çevrelerde, “Her şeyden önce Katar’a giden öncü heyete tümgeneral rütbesinde bir askerin başkanlık etmesi son derece önemli. Bu kişinin askeri eğitim alanından, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en önemli ordusu 1. Ordu’nun kurmay başkanlığına getirilmesi ve bu unvanla Katar’da inceleme ve denetlemelerde bulunması da Türkiye’nin Katar’ı ve orada kurulacak olan üssü ne kadar önemsediğini gösteriyor” değerlendirmesi yapıldı.

Hükümet kaynakları da Tümgeneral Rafet Sevinç Şaşmaz başkanlığındaki heyetin incelemelerinden sonra hazırlayacakları rapor doğrultusunda Katar’daki üsse ilk etapta gönderilecek asker sayısının netleşmesinin beklendiğini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!