Kastomonu'da dinazor fosilleri için inceleme

Güncelleme Tarihi:

Kastomonuda dinazor fosilleri için inceleme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2002 13:02

Kastamonu'nun Devrakani İlçesi'nde, Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal Tunaoğlu tarafından ortaya çıkarılan ve Türkiye'de dinazorlar dönemine ait ilk fosil olan ''Denizlerin Dinazoru'' fosilinin bulunduğu bölgede yeniden incelemeler yapılacağı bildirildi.

Devrekani Belediye Başkanı Osman Kocadelioğlu, geçen Mart ayında Beyler Barajı civarında Denizlerin Dinazoru olarak bilinen bir dinazora ait fosilin Doç. Dr. Cemal Tunaoğlu tarafından bulunduğunu söyledi.

Doç. Dr. Tunaoğlu'nun, bir çok öğretim üyesi ve bilim adamıyla birlikte 15 Mayıs'ta yeniden ilçeye gelerek, fosille ilgili araştırmalarına devam edeceğini bildiren Başkan Kocadelioğlu, şöyle konuştu:

''Dinazor fosilinin bulunması ilçemizin tanıtımı için önemli fırsattır. İlçemize gelecek bilim adamı ve öğretim üyelerini en iyi şekilde ağırlayacağız. Çalışmalarına yardımcı olmak için belediye olarak tüm hizmetlerimizi seferber edeceğiz. Bilim adamları, sadece dinazor fosilinin bulunduğu alanda değil, yer altı ve yer üstü su kaynakları ile ilgili bazı incelemelerde de bulunacaklardır.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!