Kastamonu'da petrol iddiası

Güncelleme Tarihi:

Kastamonuda petrol iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2006 11:24

Kozmik bilim, bio enerji, sağlıklı yaşam gibi konular üzerinde uluslararası alanda çalışmaları bulunan Prof. Dr. Ahmet Maranki, Kastamonu'nun Daday Ballıdağ etekleriyle, Tosya'nın Karadene mevkiinde petrol çıktığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Ahmet Maranki, Azerbaycan'da 1997 yılında yapılan Uluslararası Enerji Kongresi'ni BM adına izlediği sırada, bölgede petrol olduğunu kanıtlayan ABD'ye ait uydu fotoğraflarına Azerbaycanlı bir bilimadamı aracılığıyla ulaştığını belirtti.

Bunun üzerine 2003 yılında Kastamonu'ya gelerek bir dizi araştırma yaptığını ve ilginç gelişmelerle karşılaştığını ifade eden Prof. Dr. Maranki, “Bana yaşlı köylülerin anlattığına göre 1950'lerde Amerikalıların açtığı kuyulardan sarı renkte bir şey fışkırmış. Sonra hemen kuyulara taş doldurup üstüne de beton döküp kapatmışlar. Bazı köylülere de 'siz petrol denizi üzerinde yaşıyorsunuz' demişler. Gidip gördüm, Daday Ballıdağ eteklerinde ve Tosya'nın Karadere mevkiinde petrol resmen yerden çıkıyor. Petrol var ancak çıkartılmıyor. Kastamonu'da petrol denizi üzerinde yüzüyoruz” dedi. Bu konuyla sadece kendisinin değil, CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım'ın da ilgilendiğini ifade eden Prof. Dr. Maranki, sözlerine şöyle devam etti: “Yıldırım, bölgeye gidip arama yapılan kuyuları görmüş, yöre halkıyla konuşmuş. Amerikalıların 1958'de TPAO ile işbirliği içerisinde yaptığı sondaj çalışmalarının 11 tanesi tespit edilebilmiş. Bu 11 tane kuyunun hepsi betonla kapatılmış. Halk kuyulardan petrol çıktığını bizzat görmüş.”

YÖRE HALKI İDDİALARI DESTEKLİYOR”

Tosyalı emekli zabıta memuru Hasan Mısırlı da bölgede petrol olduğuna inanıyor.

Haberin Devamı

Karadere Köyü'nde dere yatağı boyunca akan yanıcı maddenin 1970'li yıllarda ilgilerini çektiğini ve zamanın belediye başkanının bundan faydalanmak için kendisini görevlendirdiğini belirten Mısırlı, “Dere boyunca yıllardır akan bu maddeyi yolda zift olarak kullanmak istiyorduk. Yükleyip getirdik. Denemek için yaktık. Geride hiçbir şey kalmamacasına yandı. Şaşkına döndük. O zaman sesimizi yetkililere duyurmak için çok uğraştık ama kimseye duyuramadık. Bu maddenin incelenmesi gerekiyordu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!