Kassam Tugayları kimdir? Kudüs ve Gazze'deki olaylar

Güncelleme Tarihi:

Kassam Tugayları kimdir Kudüs ve Gazzedeki olaylar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2021 08:03

Kassam Tugayları, İsrail'in üç kentine 130 roketle hava saldırısı düzenledi. Hamas kaynakları, İzzettin el-Kassam Tugayları komutanlarından Muhammed Abdullah Feyyad'ın İsrail saldırılarında hayatını kaybettiğini ifade etti. Bu gelişme ardından sosyal medyanın en çok konuşulan başlıklarından biri de Kassam Tugayları oldu. Peki, Hamas kaynakları, İzzettin el-Kassam Tugayları komutanlarından Muhammed Abdullah Feyyad'ın İsrail saldırılarında hayatını kaybettiğini ifade etti.

Haberin Devamı

İzzeddin el Kassam Tugayları, Hamas'ın silahlı koludur. Hamas'ın silahlı kanadına bu ismin verilmesinin nedeni, İzzeddin El Kassam'ın Filistin'in bağımsız ve İslâmi bir ülke olması için fikren harekete geçen ve ardından da bu mücadelesini silahlı direnişe çeviren ilk eylemci olmasıdır.

Kassam Tugayları İsrail tarafından tespit edilmeyi zorlaştırmak için dağınık ve hücresel bir yapıdadır. 

Kudüs ve Gazze'deki olaylar

İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi tırmandırıyor.

İsrail polisi, 7 Mayıs'ta yatsı namazı sırasında Mescid-i Aksa'yı basarak cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etmişti. Bölgede tansiyonu artıran saldırıda 205 Filistinli yaralanmıştı.

Haberin Devamı

İsrail polisi, dün sabah da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırmış, olayda 331 kişi yaralanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!