Kaşıkçı çifti ayrı oturdu

Güncelleme Tarihi:

Kaşıkçı çifti ayrı oturdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

Davetiyesinde ‘‘Şahpari Kaşıkçı Çeçenya'daki savaştan etkilenen çocuklar yararına yardım galasını Prens Talal Ibn Abdül Aziz'in himayesinde, Bayan Elizabeth Taylor'un katılımıyla sunar'' yazan ünlüler gecesine katılan konuklar, galanın gizli hamisinin aslında Adnan Kaşıkçı olduğunu konuştular gece boyunca.

Kimin nereye oturtulacağını gösteren liste kaybolmuştu. Yarım saat süren bir kargaşadan sonra yerlerine oturabilen ve bu arada ayakkabıları çamura bulanan konuklar, aksiliklerin yarattığı stresten midir bilinmez ‘‘Şahpari biletlerin önemli kısmını satamayınca imdadına yine kocası yetişmiş. Adnan Kaşıkçı geceyi iptal edilmekten kurtarmak için 100 tane bilet almış'' diye fısıldaşıp durdular.

İddialara bakılırsa, Şahpari Kaşıkçı gala hazırlıkları yaparken Türk basını ile bir hayli gevezelik etmiş, kaçınılmaz olarak da Adnan Kaşıkçı'nın silah kaçakçılığı yaptığı iddiaları yeniden gündeme gelmiş, bu da Bay Kaşıkçı'nın canının sıkılmasına neden olmuştu. Gerçekten de Kaşıkçı çifti bütün gece boyunca ayrı ayrı masalarda oturmaya özen gösterdiler, sadece protokol gerektirdiğinde bir kaç dakikalığına biraraya geldiler.

Suudi Arabistan Kralı Fahd'ın kardeşi Prens Velid Bin Talad'ın Çeçenya Cumhurbaşkanı Vekili Vaha Arsanov ile Çeçen lideri Cahar Dudayev'in dul eşi Alla Dudayev'in masasına oturmayı reddetmesi tatsızlıkların üzerine tuz biber ekti.

Gecenin en büyük skandalı ise geceden elde edilen gelirin yüzde 12.5'inin bağışlanacağı sokak çocuklarının yiyecekle dolu masalara bir kaç metre mesafede oturtuldukları halde aç bırakılmaları oldu.

10 sokak çocuğu Liz Taylor'a gül verebilmek için bütün gece sabırla beklediler. Çocuklar bütün gece sadece suyla idare etmek zorunda kaldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!