Kasabın kurbanı oldum

Güncelleme Tarihi:

Kasabın kurbanı oldum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2004 01:07

İzmir'de muhafazakár ailelerin oturduğu Akevler Sitesi'nin bulunduğu semtte domuz etinden yaptığı çifköfteyi satarak çok sayıda kişinin hastalanmasına neden olan Nusret Ermaner ve eşi de hastalandı.

Ermaner, ‘‘Çektiğim vicdan azabı çok büyük. Kasabın kurmanıyım’’ dedi.

İZMİR'de muhafazakár ailelerin yaşadığı Akevler Sitesi'nin de bulunduğu semtte domuz etinden yaptığı çifköfteyi satarak çok sayıda kişinin ‘Trişinozis’ hastalığına yakalanmasına neden olmakla suçlanan 38 yaşındaki Nusret Ermaner ve eşi, aynı köftelerden yiyince rahatsızlandı. Kendisi de Akevler Sitesi'nde oturan ve iki gündür çiğköfte dükkanını açamayan Nusret Ermaner, ‘‘Herkesten helallik alacağım. Çektiğim vicdan azabı çok büyük. Artık bu işi yapmayacağım. Yediğim çiğköfteden ben de hasta oldum. Kasabın kurbanıyım’’ dedi.

500 ailenin oturduğu Akevler Sitesi sakinlerinin ‘‘güvenilir’’ bulduğu için komşuları Nusret Ermaner'den çiğköfte alarak hastalanması, bu kesim arasında domuz eti paniğinin yaşanmasına neden oldu. Her apartmanının altında mescit bulunan sitede, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün eniştesi AKP İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu ile diğer milletvekilleri İsmail Katmerci ile Fazıl Karaman da oturuyor. Milletvekili Fazıl Karaman'ın eşi Ayşe Karaman, kayınvalidesi Şükran Aydemir, bacanağı Hasan Aydemir ve gelinleri Ayşegül Aydemir'in de domuz etinden yapıldığı belirlenen çiğköfteden hastalandıkları ortaya çıktı.

ETTEN ŞÜPHELENDİM

Çiğköfteci Nusret Ermaner, etleri, Muzaffer Kurfallı'dan aldığını belirterek şunları söyledi:

‘‘Aralık ayında aldığım son iki partide etten şüphelendim. Çünkü ben dananın ayna dediğimiz kısımlarını kullanıyordum. Aldığım ette bu kısımlar çok küçüktü. Muzaffer Kurfallı'ya bunun nedenini sordum, bana ‘Bir buzağının ayağı kırıldı, kesmek zorunda kaldık. O nedenle küçük oldu' yanıtını verdi. ben kasabın kurbanıyım.’’

Telefonla ulaştığımız Çakıroğlu Market’in sahibi Muzaffer Kurfallı, ‘‘Sağlık Bakanlığı etlerimizden numume aldı. Tahlil sonuçları çıkana kadar konuşmak istemiyorum. Ben 40 gündür Nusret Ermaner'e et vermiyorum. Nusret Usta son etlerini bir marketten ve Kemeraltı Çarşısı Havra Sokağı'ndaki birkaç kasaptan aldı’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!