Kasaba'ya tam not

Güncelleme Tarihi:

Kasabaya tam not
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bugün sona erecek olan Uluslararası Berlin Film Festivali’nde yarışma dışı gösterilen tek Türk filmi Kasaba, izleyicilerin ve eleştirmenlerin beğenisini kazandı.

Berlin Film Festivali'nde yarışma dışı gösterilen Türk filmi Kasaba izleyiciler tarafından beğenildi. Delphi Sineması'nda gösterilen filmin yönetmeni Nuri Bilge Ceylan gösterimden sonra izleyicilerin sorularını yanıtladı. Siyah beyaz çekilen Kasaba'nın konusu 70'li yılların atmosferinde geçiyor.

Bir ailenin tarihini, aile-birey ilişkileri ile farklı yaşama biçimleri ve felsefelerini çocuk gözüyle aktaran Ceylan'ın filmini, ‘‘Alışılmışın dışında, harika bir film’’ olarak nitelendiren Uluslararası Genç Filmciler Forumu Sorumlusu Ulrich Georg da gösterimde hazır bulundu.

Filmi çekerken bu denli ilgi göreceğini tahmin etmediğini söyleyen yönetmen Ceylan Berlin Film Festivali'nde Türk sinemasını temsil etmenin gururunu yaşarken, sinemanın kendisi için bir ‘‘tutku’’ olduğunu dile getirdi. ‘‘Film çekmek insanlara mektup göndermek gibi bir şey’’ diyen Nuri Bilge Ceylan festivalde gösterilen Kasaba ile Türkiye'de de büyük ilgi çekti ve Antalya Film Festivali ile Adana Altın Koza Film Festivalleri'nde ödüller kazandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!