Kartı ATM’de bulundu

Güncelleme Tarihi:

Kartı ATM’de bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2001 01:53

Zanlı Yener Yermez'in bankamatik kartı, İş Bankası İstanbul Ihlamur Şubesi'nin ATM'inde bulundu.

Üzeyir Garih'in bir numaralı katil zanlısı Yener Yermez'in, bankamatik kartının Beşiktaş'ta bir ATM'de bulunduğu haberi, polisi alarma geçirdi.

İstanbul'da başlattığı operasyonu günlerdir sürdüren polis, yıldırım hızıyla Ihlamurdere Caddesi'ndeki Türkiye İş Bankası Ihlamur Şubesi'ne ulaştı. Bu arada çok sayıda polis de bankamatikten uzaklaşma yönündeki yolları tutarak, arama yaptı. Operasyonda, sadece Yener Yermez'in bankamatik kartı ele geçirildi. İş Bankası Ihlamur Şubesi'ne ait ATM'de, adı gizli tutulan bir kadının bulduğu kartın, Yener Yermez'e ait olduğunu güvenlik görevlisi farketmiş ve polisi aramıştı.

ATM’DE KAMERA YOKTU

ATM gişesinde, güvenlik kamerası da yoktu. Bu yüzden, kartı Yener Yermez'in mi, yoksa başka birinin mi oraya getirdiği saptanamadı. Teknik ekipler de ATM'de parmak izi aldı.

Polis, iki ihtimali değerlendiriyor. Birinci ihtimale göre,Yermez oradaydı, para çekmeye çalışırken, bir nedenle telaşa kapılıp, bankamatik kartını bırakıp kaçtı.

İkinci ihtimal, Yener Yermez'in, şaşırtmaca yapmak için kartını bir arkadaşı aracılığıyla ATM'ye koydurdu.

Bu arada, sokak aralarında yapılan aramalarda Yener Yermez'in arkadaşı olduğu öne sürülen 2 kişi yakalandı.

Hasdal Kışlası'nda polisin elinden kaçmayı başaran zanlı Yener Yermez, bir kez daha kayıplara karıştı.

Bir gün önce hesaba yüklü para yattı

Yener Yermez'in hesabına, cinayetten bir gün önce (cuma günü) yüklü miktarda para yattığı belirlendi. Savcılık yetkilileri, paranın miktarı hakkında bilgi vermedi. Yetkililer, bu paranın, Yener Yermez'i cinayete azmettirmek amacıyla hesabına yatırılmış olması ihtimali üzerinde de önemle durulduğunu vurguladılar.

Kaçak Yener Yermez'in, 555'li Aria hatlı cep telefonu kullandığını söyleyen savcılık görevlisi, sinyalleri çok düşük olan bu hatta telefon izlemesi yapmakta zorlandıklarını söyledi.

POLİSE ÖDÜL

İstanbul Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir, firari er Yener Yermez'i yakalayacak emniyet mensuplarının ödüllendirileceğini duyurdu.

Haberleri izleyerek taktik değiştirdiği düşünülen Yener hakkında polis ‘‘kesin gizlilik’’ kararı alındı.

Cinayet sonrası para saçmış

Yener Yermez'in firar ettiği Hasdal Kışlası'ndaki arkadaşları, savcılık sorgusunda, ‘‘Cinayetten sonra kışlaya geldiğinde, zengin bir adam gibi hareket ediyordu. Etrafa para saçtı’’ dediler.

Yener Yermez'in arkadaşları Hasdal Kışlası'nda sorgulanırken, cinayet gününe ait yepyeni ipuçları ortaya çıkıyor. Yermez'in bir arkadaşı, ‘‘Cumartesi günü, kışladan çıkarken üzerinde yeşil kısa kollu bir gömlek vardı. Akşam kışlaya, mavi gömlekle döndü’’ dedi.

10 PAKET SİGARA

Başka bir arkadaşı ise Yener Yermez'in cumartesi gününe kadar sigara alacak parası olmadığını belirterek, ‘‘Çoğu zaman sigaraları bizden otlanırdı. O gece televizyon seyrettikten sonra, herkese çay ısmarladı. Daha da ileri gidip, 10 paket kadar sigara alıp gazinoda dağıttı. Zengin biri gibi hareket ediyordu’’ dedi.

BORUNU ÖDEDİ

İfadesi alınan askerlerden biri de, parası olmadığı için uçan kuşa borcu vardı diye anlattığı Yener Yermez'in cumartesi gecesi, cebindeki parayla, borçlarını ödediğini anlattı.

ESRAR ARADI

Cumartesi gecesi Yener'in bir ara, ‘‘Canım esrar çekti’’ dediğini söyleyen bir arkadaşı da, ‘‘Önce kimde esrar var diye soruşturdu. Bulamayınca, bizi gaza getirmek için, ‘Para mühim değil. Kaç paraysa vereceğim' diye sızlanmaya başladı. Sonra bulup bulmadığını bilemiyorum’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!