Kartal'ın ünlülerine kadın servisi iddiası

Güncelleme Tarihi:

Kartalın ünlülerine kadın servisi iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÜNLÜLERİN Cezaevi olarak da tanınan Kartal Özel Tip Cezaevi'nde yeni bir dedikodunun duyulmadığı tek bir gün geçmiyor. Ayyuka çıkan son dedikodulardan biri de cezaevinde yatan ünlü konukların koğuşlarına kadın servisi yapıldığı yönünde.

Yolgeçen hanına dönen, her türlü rezaletin yaşandığı Bayrampaşa Cezaevi'nden sonra daha güvenli olduğu gerekçesiyle son aylarda yakalanan bütün ünlü suçluların konduğu Kartal Özel Tip Cezaevi'yle ilgili de hemen her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Peş peşe yakalanan cep telefonları, Evcil'in koğuşunda bulunan dolarların yanı sıra Çakıcı'ya lahmacun servisi iddiasından sonra şimdi de bazı kadınların gardiyan kılığında cezaevine girdiği önü sürülüyor. İddiaya göre, genç, güzel, bakımlı kadınlar infaz koruma memuru kıyafeti giydirilerek, içeri girmek için gece yarısını bekliyorlar. Birkaç askerin koruduğu nizamiye kapısından geçen üniformalı kadınlar daha sonra bazı mahkûmların koğuşuna götürülüyor.

Sabaha kadar koğuşta kalan bu kadınlar, gün ışımasına yakın, yine aynı yöntemle cezaevini terk ediyorlar. Bu olayın yaklaşık iki aydır tekrarlandığı da öne sürülüyor.

Kendi kulağına gelen bazı iddialar olduğunu söyleyen Kartal Cumhuriyet Başsavcı Hüseyin Boyrazoğlu söylentiler üzerine soruşturma başlatacağını kaydetti.

Cezaevi'nin ünlüleri

KARTAL Özel Tip Cezaevi'nde yatan ünlü tutuklu ve hükümlüler şunlar: Alaattin Çakıcı, Adnan Oktar, Karagümrük çetesi lideri Nuri Ergin, Vedat Ergin, yasadışı İBDA/C örgütü lideri Salih İzzet Erdiş, arazi mafyası lideri olduğu iddia edilen Ayvaz Korkmaz, adı sıkça dolandırıcılık olaylarına karışan ‘Banker Bako’ lakaplı Baki Cengiz Aygün ve tefeci Nesim Malki cinayetini azmettirmekten tutuklu bulunan ‘Zeytin Kralı’ Erol Evcil. Mavi Çarşı katliamı sanıkları Metin Yamalak, Abdullah Günay ve Ergin Atabey ile satanist katiller Engin Arslan, Ömer Çelik de Kartal Özel Tip Cezaevi'nde yatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!