Karşi Pencareteki Kadun

Güncelleme Tarihi:

Karşi Pencareteki Kadun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yukarıdaki başlığa bakıp da bir dizgi hatası yapıldığını falan zannetmeyin. Hiçbir yanlışlık yok. Ben sadece bir karadenizli tarafından çözülen bulmaca sonucu ortaya çıkan anahtar sözcüğü yazdım. İnce esprileri kıvrak zekalarıyla fıkra dünyasına ilham veren karadenizliler aslında günlük yaşantılarında da fıkralarda anlatılanlardan çok farklı değiller.

Erzurum DSP Merkez İlçe eski Başkanı, Trabzonlu Ali Kemal Aydınlı'nın bulmaca merakı ve sorulara verdiği yanıtlar da temel fıkralarınını aratmayacak nitelikte.

Trabzonlu olmasına rağmen Erzurum'da oturan Aydınlı, karadeniz bölgesinden uzaklaşmasına rağmen şivesini koruyor. Konuşurken bir derece de konuştuğu gibi yazmaya kalkışınca ortalık karışıyor. Bulmaca çözmeye çok meraklı olan Ali Kemal beyin bulmaca çözümleri çevresindekilerin en büyük eğlence kaynağı. Aydınlı'nın Karadeniz şivesiyle çözdüğü bulmacaların ünü, tüm Erzurum'da dillere destan oldu.

Eski ilçe başkanı Aydınlı, son çözdüğü bulmacada istenilen anahtar sözcüğün ''karşi pencareteki kadun'' olarak çıkması ise çevresindekilerin, ''Karadenizli bulmaca çözerse böyle olur'' esprilerine yol açtı. Aydınlı ise bulmaca merakının küçük yaşlardan başladığını belirterek, ''Ne yapayum pulmaca onu gerektiriyortu'' diyor.

İşte Aydınlı'nın, bir bulmacada sorulara verdiği bazı cevaplar:

Spor kulüplerinin en üst düzey yöneticisine verilen ad: Paşkan. (Başkan)

Ensiz tahta: Tirek. (Direk)

İskambilde bir grub: Sineki. (Sinek)

Resimdeki tiyatro Sanatçısı: Necatu Yecir. (Nejat Bilecik)

Aydınlığın karşıtı: Karanluk.(Karanlık)

İzci barınağı: Çatır. (Çadır)

Hedefi şaşırmama: İsapet. (İsabet)

Bir tür hafif yiyecek: Dost. (Tost)

KIYIDAN KÖŞEDEN

MİSAFİRİN UMDUĞU EV SAHİBİNE İKİ ÖĞÜN OLUR

Şiddet kurbanı şişme kadınlar

Kadının sırtından sopayı eksik etmeyen Türk erkeklerinin kadınlara yönelttiği şiddetten şişme kadınlar da payına düşeni alıyor. Satıcı firmalar şişme kadınların çok hor kullandığını bu yüzden zamanından önce deforme olduğunu söylüyorlar. Firma yetkilileri, ‘‘Patlayan şişme kadınların tamiri için servis elemanı göndermekten gına geldiğini’’ belirtiyorlar.

Erkeklerin şişme kadınlara çok hor davrandığını söyleyen satıcılar en çok satın alınan ürünlerin başında gelen şişme bebeklerin erkeklerin şiddet duygularına kurban olduğunu belirtiyorlar. Seks gereçlerinin uzun süre dayanması için narin kullanılması gerektiğini belirten satış yetkilileri ''örneğin şişme bebeklere kesinlikle kaba davranılmamalı, onlara gerçek bir kadın gibi yaklaşılmalı, şişme bebekler sert davranıldığında patlıyor. Yepyeni şişme bebeği iki gün sonra ‘bu patladı’ diye değiştirmeye getiriyorlar. Bu tür taleplerden bıktık ama elden bir şey gelmiyor'' diyorlar.

Cinselliğin tabu olarak kabul edildiği ülkemizde ‘‘seks shoplara’’ rağbet gittikçe artıyor. Sadece İstanbul'da elliye yakın seks shop bulunuyor. Bu mağazalarda erotik yayınlardan kasetlerden, çeşitli giysilere, yapay organlardan şişme kadınlara kadar her çeşit ürünü bulmak mümkün. Ancak batıda cinsel hayata renk katmak için kullanılan bu ürünler, cinselliğin özgürce yaşanamadığı ülkemizde tartışma yaratıyor.

Seks shop firmaları bu konuda eğitimsiz olan müşterilerin ürünleri nasıl kullanacaklarını bilmediklerini belirtiyorlar. Bu bilgilerin kullanıcıya anlatılması da hemen hemen imkansız. Çünkü müşterilerin yüzde 90'ı gizli kalmak isteğiyle alışverişte postayı kullanıyor. Ürünle birlikte gönderilen yetersiz kullanma kılavuzları da çoğu kez okunmadan atılıyor.

Psikiyatrist Haydar Dümen de seks gereçlerinin cinsel hayatta bir yemeğin sosu, karabiberleri olduğunu söylerken ‘‘Bu ürünlerin büyük bir bölümü ruhsal ve cinsel dünyalarını olumsuz yönde etkiler. Bu ürünler abartılı, duygudan yoksun ve gerçek yaşamda zor görülen türde fantaziler içindir. Bu da aşağılık komplekslerini körükler’’ diyor.

Boşanma sebebi cam sehpalar

Evinizde böyle bir sehbanız olsun ister misiniz? Böyle bir teklif karşısında erkek okuyucuların düşünmeden evet diyeceklerinden hiç kuşkumuz yok. Peki ya bayanlar. Büyük bir ihtimalle karşı çıkacaklar ama onlar için de perde veya vazolar mevcut. Canlı bomba, derken bir de canlı eşyalar çıktı karşımıza.

İzmir'de yapılah Modeko 99 Fuarı'nda katılımcıların ilgisini çekmek isteyen Aydın Tekstil, ürettiği perdelik ve döşemelik kumaşları tanıtırken güzel mankenleri sehpa koltuk, halı veya perde kılığına soktu.

Bu nedenle de canlı abajurlar, şamdanlar, duvar panoları, saksı çiçekleri, yastıklar, heykel, halı ve sehpa fuarı, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Defilede bordo, kırmızı, sarı, turkuaz, lacivert, beyaz, eflatun ve açık mavinin tonlarıyla, kadifeler, şanil ve pan viskon kumaşlar tanıtıldı. Öner Evez tarafından düzenlenen, Hülya Arık, Gülsün Durak, Pelin Gökay, Nilay Dorsa, Volkan Karaşahin, Tayfun Tanrıkorur, Otiz, Bulgar mankenler Krimena, Ekatarına, Svetlena, Maria, Elena'nın görev aldığı şov, fuar ziyaretçisi ilgi ve beğeniyle izledi.

Mehmet KURT/ İZMİR, Pınar YILDIRIM

Bu da ne böyle diyebilirsiniz? Bunlar küçük afacanların Allahtan beklentileri. Gördüğünüz gibi gibi çocuklar bir şey isteyecekleri zaman Tanrı bile olsa sınır tanımıyorlar. Okuyacaklarınız 'zamane çocuğu' kavramını yansıtan şeyler gibi ne dersiniz?

İşte çocukların sınır tanımaz taleplerinden birkaçı:

- Tanrım bi kere kar yağdırdın okul kapandı. Bi daha yapsana.

- Sevgili Tanrı, geçen hafta evlerinden birini gördüm. Bayağı güzel bir evde oturuyorsun.

- Sevgili Tanrı, eğer ben Tanrı olsaydım bu kadar iyi olmazdım.

- Ne olur beni kuş yap. Söz veririm senden uzun süre bir şey istemeyeceğim.

- Canım Tanrı, kucaklaşmayı sen mi buldun? Çok güzel bir şey.

- Sevgili Tanrı, öğretmen günlerin önce kısaldığını, sonra uzadığını söyledi. Artık bir karar vermelisin.

- Sevgili Tanrı, eğer öldükten sonra yaşayacaksak, niye öldürüyorsun?

- Öğretmenimi seviyorum ama kuşkusuz daha güzellerini gönderebilirsin.

- Sevgili Tanrı, sen zengin misin, yoksa sadece ünlü mü?

- Şu her gün ezip durduğum karıncaların umarım sence bir önemi yoktur.

- Niçin daha sonra yeni hayvanlar bulup göndermedin? Hala eskileri ortada dönüp dolaşıyor.

- Sevgili Tanrı, yeni öyküler yazamaz mısın? Yazdıklarının hepsini okuyup, bitirdik ve yeniden başa döndük.

- Eğer hiç kimse bilmeyecekse iyi olmanın ne yararı var?

- Sevgili Tanrım niçin hiç TV'ye çıkmıyorsun?

- Sevgili Tanrı, yağmur yağdığında ne kadar süreceğini nereden biliyorsun? Kitabını okudum ve beğendim. O kadar fikirler nereden aklına geldi?

- Doktor olmak istiyorum. Ama o aklına gelen nedenden değil.

- Sevgili Tanrım hıncımı aldım, teşekkürler.

Bıyık farkıyla muhtar oldu

Bıyıkları sayesinde muhtar seçildi. Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Avşar Köyü'nde çekişmeli geçen muhtarlık seçiminden galip çıkan Beşir Kuzucuk, bıyıkları sayesinde tüm rakiplerini geride bırakarak muhtar seçildiğini söyledi. Muhtarlık mazbatasını alırken başarısını imajına borçlu olduğunu söyleyen Kuzguncuk

'' 75 santim uzunluğundaki gösterişli bıyıklarımla sempati topladım. Bıyıklarım beni muhtar seçtirdi.'' dedi. Bıyıkları nedeniyle köy halkının kendisini sempatik bulduğunu belirten Beşir Kuzucuk, muhtarlık teklifini de ısrarlar üzerine kabul ettiğini söyledi. Kuzucuk, ‘‘Dört yıldan beri kesmediğim bıyıklarımın bakımını da özenle yapıyorum. Bıyıklarım sayesinde köyüm tanınacak’’ diye konuştu.

Doğan ÇÖZMECİ / TURGUTLU, (Manisa) (hha)

Güneşsiz bronzluk

Yaz aylarında yoğun çalışma temposundan fırsat bulup plajlara gidemeyenler artık güneşe ihtiyaç duymadan oturdukları yerde bronzlaşabilecekler. Fransız kozmetik firması Lancome yeni geliştirdiği ürünü ‘‘Flash Bronzer’’ ile kısa sürede güneşsiz bir ortamda doğalına çok yakın bronzlaşmayı sağlıyor. Güneşe ihtiyaç duymadan bronzlaştıran bu yeni ürün sayesinde bayanlar soyunmak zorunda kalmadan istenmeyen mayo izlerinden kurtuluyorlar. Sprey şeklinde rahatlıkla vücuda sürülen bronzlaştırıcı, yağsız kıvamıyla hem cildi besliyor hemde bir saatin altında bir sürede doğal bronzlaşmayı sağlıyor.

Evren ATALAY

Düzeltme ‘Bozkurtların dönüşü’ dizisinde, MHP İstanbul milletvekili Mehmet Gül'ün MHP davasında yargılandığı belirtilmiştir. Davada adı geçen Mehmet Gül, Mehmet Gül Elazığlı olup, ağabeyi Mustafa Gül, bu kentten MHP milletvekili seçildi. İsim benzerliğinden doğan bu yanlışlığı düzeltiriz.

Çubuk Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zeki Avan ise MHP'ye oy vermediğini, BBP'li olduğunu açıkladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!