Karneler nasıl, ne zaman verilecek? Dijital karneler e-Okul üzerinden görüntüleniyor

Güncelleme Tarihi:

Karneler nasıl, ne zaman verilecek Dijital karneler e-Okul üzerinden görüntüleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2021 10:11

Karneler ne zaman verileceği ile ilgili araştırmalar hızlandı. Karne heyecanı yaşayan öğrenciler açıklamaları yakından takip ediyorlar. Salgın koşulları ve halk sağlığının korunması ilkesi göz önünde bulundurularak, ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretim yılının birinci döneminde karne basımı ve dağıtımının yapılmayacağı, karnelerin elektronik ortamda erişime açılacağı duyuruldu. İşte detaylar

Haberin Devamı

Karneler ile ilgili yapılan açıklamalar öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında eğitimlerine uzaktan devam eden öğrenciler 22 Ocak’ta tatile girecekler. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada dijital karne verileceğini duyurdu. Karneler e-okul üzerinden görüntülenecek.

KARNELER NASIL VERİLECEK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, karne dağıtımının nasıl olacağına ilişkin, "Karnelerini çevrim içi ortamda dijital olarak alacaklar. Keşke beraber kol kola girip de karne heyecanını yaşayabilsek ama inşallah o günler de gelecek. Ne olursa olsun çocukların karne almasını önemsediğimi söyleyebilirim. Dijital de olsa alsınlar, görsünler" dedi.

2020-2021 eğitim öğretim döneminin sonu olan 22 Ocak 2021 Cuma günü karneler e- Okul sistemi üzerinden verilmiş olacak.

Haberin Devamı

Öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

Karneler nasıl, ne zaman verilecek Dijital karneler e-Okul üzerinden görüntüleniyor

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ilk ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanları ile belirleneceği, birinci dönem yapılmış yüz yüze sınavların karne notu değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı.

İllere gönderilen yazıyla ilkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı. Ancak isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları halinde, yapılan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine dahil edilmesini isteyebileceği açıklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!