Karma olmayan eğitim de verilebilir

Güncelleme Tarihi:

Karma olmayan eğitim de verilebilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 21:40

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılan Kabine toplantısıyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şunları söyledi:

Haberin Devamı

TERCİHLER ÇOĞALTILDI

“(Karma eğitimin kaldırılacağı iddiası) Bakanlığımız bir açıklama yaptı. Burada bir mahkeme kararına istinaden vatandaşın başvurusuna istinaden bir mahkeme kararını esas alan düzenleme yapıldı. Ama bu sanki Türkiye’de karma eğitim kaldırılıyor gibi bir başka propagandaya dönüştürüldü. Böyle bir şey söz konusu değil. Karma eğitim aynen olduğu haliyle devam ediyor. Pazartesi çocuklarımız okula başlayacak. Karma eğitiminin ortadan kaldırılması gibi bir durum söz konusu değil. Fakat bazı okullarda kız-erkek ayrımı şeklinde eğitim verilmesine imkan sağlayan bir karar da var ortada. Burada tercihlerin çoğaltılması söz konusu daraltılması değil. Demokratik toplumlarda da asıl olan vatandaşın taleplerini karşılayacak tercihlerin, seçeneklerin, opsiyonların çoğaltılmasıdır.

Haberin Devamı

KİMSE KULAK ASMASIN

Hiç kimse hiçbir veliye ‘sen çocuğunu karma ya da olmayana göndermek zorundasın’ diye bir şey empoze etmiyor. Ama alternatifleri sunuyoruz, devletin yapması gereken de budur. İsteyen kendi tercihine göre bu seçeneklerden bir tanesini tercih edebilir. Dolayısıyla burada bir kafa karışıklığına mahal verecek bir durum da yok. Karma eğitim sistemi devam ediyor. Bunun yanında karma olmayan eğitim de verilebilir. Bu tamamen gönüllülük esasına bağlı olarak hem veren eğitim kurumu açısından hem de oraya çocuklarını gönderecek aileler açısından... Dolayısıyla burada opsiyonları çoğaltmak suretiyle aslında bir demokratik görev yerine getirilmiş oluyor. Bunun böyle ‘karma eğitim bitirildi’ gibi bir dezenformasyona dönüşmesine aman kimse kulak asmasın, müsaade etmesin.

PANİK HAVASI YOK

(Ekonomideki gelişmeler) Türkiye’deki pozitif yatırım ortamının devam ettiğini belirtmek istiyorum. İkinci çeyrek büyümemiz de 5.2 oranında geldi, bu da dışarıdan ve içeriden gelen olumsuz etkilere rağmen Türk ekonomisinin büyümeye, üretmeye devam ettiğini gösteriyor. Türk ekonomisiyle ilgili bir panik havasının olmadığını özellikle ifade etmek istiyorum. Bu türbülansın da aşılacağından biz eminiz.

80 BİN YENİ ELEMAN

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığımız ile Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında yapılan mutabakat çerçevesinde 60 bin temizlik, 20 bin de sivil güvenlik görevlisinin görevlendirilmesi için mutabakata varılmış durumda.

DÜNYAYA İDLİB ÇAĞRISI

İdlib’e yönelik saldırı her şeyden önce şu ana kadar devam eden siyasi süreçleri dinamitleyecektir, ciddi bir güven bunalımına yol açacaktır. Çağrımız, dünya kamuoyunun, Batılı ülkelerin, Amerika Birleşik Devletleri’nin, bölge ülkelerinin, bu konuda eşgüdüm ve koordinasyon içerisinde hareket ederek İdlib’e yönelik muhtemel bir saldırıyı durdurmasıdır.
(Filistin meselesi) ABD’nin Filistin Kurtuluş Örgütü’nün ofisini kapatma yoluna gitmesi, Trump yönetiminin tarafgir tutumunu teyit etmiş oluyor. Biz tabi ki çaresiz değiliz, elimiz kolumuz bağlı bu süreci izlemeyeceğiz.

Haberin Devamı

BUNUN DA BİR SINIRI VAR

(AB’nin kuracağı mülteci ordusu) 10 bin kişilik ordu kurabilirler ama Esed yönetiminin katliamları devam ettiği müddetçe bu insanlar kaçmaya devam edecek. Türkiye üzerine düşeni yapmaya devam edecek ama bunun bir sınırının olduğunu da herkesin bilmesi gerekir.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

(Emeklilikte yaşa takılanlar) Hükümetin gündeminde yok, teklif geldiğinde ekim ayında bakılır. Ama bunun bütçeye üreteceği maliyeti de dikkate almak durumundayız.” 

BAKMADAN GEÇME!