Karısı bile onu doktor sandı

Güncelleme Tarihi:

Karısı bile onu doktor sandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2007 00:00

Kendini doktor olarak tanıtarak hasta muayene eden Murat Güneş son olarak Esenyurt’taki Özel Uğur Hastanesi’nde çalışırken yakalandı. Sahte doktor, Kemal Sunal’ın "Doktor Civanım" filmindeki gibi davranıp 6 ay önce evlendiği eşini bile kandırmış.

HAYATINI yalan üzerine kurdu. Ailesini, çevresindekileri hatta eşini de bu yalanlarına inandırdı. Tıpkı Kemal Sunal’ın ’Doktor Civanım’ filminde olduğu gibi... Osmaniyeli Murat Güneş Hacettepe Tıp Fakültesi’ni bitirdiğini, Çukurova Tıp Fakültesi’nde de kardiyoloji ihtisasını yaptığını söyleyerek 1,5 ay önce İstanbul Esenyurt’taki Özel Uğur Hastanesi’nde doktor olarak işe başladı.

Yöntemi dikkat çekti

Sahte doktor Güneş, diplomasının ve belgelerinin Osmaniye’deki evinde olduğunu söyleyerek hastane yöneticilerini ikna etti. Yüzlerce hastayı muayene eden, ilaç yazan Murat Güneş’in ilaçlardaki tutarsızlığı ve muayene yöntemi dikkat çekti. Şikayet üzerine araştırma başlatan jandarma, herhangi bir tıp fakültesinden mezun olmadığını belirlediği Murat Güneş’i 2 gün önce gözaltına aldı.

6 ay önce evlenmiş

Esenyurt Jandarma Karakolu’na götürülen Murat Güneş’in eşi Ayfer Güneş de eşinin doktor olmadığını öğrenince sinir krizleri geçirdi. Üniversite mezunu olduğu kaydedilen Ayfer Güneş’in 1 yıl önce Murat Güneş ile tanıştığı ve 6 ay önce hayatlarını birleştirdiği ortaya çıktı. İfadesinde, "Bana da ’doktorum’ dedi. Hiç şüphelenmedim. Doktor arkadaşları da vardı" diyen Ayfer Güneş boşanma davası açmaya hazırlanıyor.

Hastane ne diyor
/images/100/0x0/55ead824f018fbb8f89a57dd


Özel Uğur Hastanesi yetkilileri, Güneş’in sadece 2 gece nöbet tuttuğunu, diplomasını getirmeyince ve şüphelendikleri için kendilerinin ihbar ettiğini açıkladılar. Soruşturmayı genişleten jandarma, Güneş’in bugüne kadar 47 özel hastanede çalıştığını, her hastanede 1-2 ay kaldıktan sonra işten ayrıldığını belirledi.

Reçeteler inceleniyor

Murat Güneş’in yazdığı reçeteler ve muayene ettiği hastalara koyduğu teşhisleri mercek altına alındı. Murat Güneş’in muayene ettiği hastalara genellikle ağrı kesici, antibiyotik ve vitamin benzeri hemen herkesin bildiği ilaçlar yazdığı, şu ana kadar incelenen hastalarda ciddi bir soruna rastlanmadığı öğrenildi.

Her şeyi sahte çıktı

Üzerinde doktor kimliği bulunan Murat Güneş’in sürücü ehliyeti de sahte çıktı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü de Özel Uğur Hastanesi’nde inceleme başlattı.

Kentte hademe köyde doktor
/images/100/0x0/55ead824f018fbb8f89a57df


Yönetmenliğini Kartal Tibet’in yaptığı, başrollerinde Kemal Sunal, Bahar Öztan, Ali Şen ve Ayşen Gruda’nın oynadığı Doktor Civanım filmi 1982 yılı yapımı. Senaryosunu Safa Ünal’ın yazdığı Doktor Civanım’ın konusu kısaca şöyle: İstanbul’da bir hastanede hademe olarak çalışan Kemal (Kemal Sunal), köyüne dönünce kendini doktor olarak tanıtır. Herkesi ücretsiz, bedava muayene eder. Kısa bir süre içinde kendini sevdiren Kemal, Ruşen Ağa’nın (Ali Şen) kızı Sümbül’e (Bahar Öztan) aşık olur. Oysa Sümbül, ağanın oğlu ile sözlüdür. Bu arada Kemal’in foyası, yani sahte doktor olduğu ortaya çıkar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!