Kargolar bayramda açık mı? Aras, MNG, Yurtiçi, Sürat Kargo bayramda çalışıyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Kargolar bayramda açık mı Aras, MNG, Yurtiçi, Sürat Kargo bayramda çalışıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2021 13:11

Ramazan Bayramı’nın 17 günlük tam kapanma süresinin içinde yer almasıyla birlikte kargolar bayramda açık mı soruları gündeme geldi. İçişleri Bakanlığı, bayramda kargo çalışma saatleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Peki, kargolar bayramda açık mı, Aras, MNG, Yurtiçi, Sürat Kargo çalışıyor mu? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Bayramda kargoların çalışıp çalışmadığını merak eden vatandaşlar internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Tam kapanma döneminde kargo sevkiyatlarının artış göstermesi dolayısıyla aralıksız çalışmaya devam eden kargolar, bayramda kargolar açık mı şeklinde sorgulamalara devam eden vatandaşlar gönderilere ona göre yön verecek. Peki, kargolar bayramda açık mı, Aras, MNG, Yurtiçi, Sürat Kargo bayramda çalışıyor mu?

KARGOLAR BAYRAMDA ÇALIŞIYOR MU?

Kargolar bayramda çalışıyor mu sorusu, 3 günlük bayram sürecinin tam kapanmaya denk geliyor olması dolayısıyla merak edilmeye başlandı. Geçtiğimiz yıllarda bayram dönemlerinde farklı kararlar alan kargo şirketlerinin, bu yıl tam kapanma nedeniyle nasıl bir karar alacağı merak konusu.

ARAS, MNG, YURTİÇİ, SÜRAT KARGO BAYRAMDA ÇALIŞIYOR MU?

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı'nın bayramda kargolar için aldığı karar şu şekilde;

"Ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde (kargo dahil), yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamında görevli olanlar yasaktan muaf sayılacak."

Bu yılda koronavirüs önlemleri nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında kargo çalışanları muaf tutulacak ve kargo firmaları kendi belirledikleri çalışma saatlerinde hizmet verecektir.

Buna göre, Aras, MNG, Yurtiçi, Sürat Kargo bayramda kendi belirledikleri saatlerinde hizmet vermeye devam edecek. Bayram süresince kargo şubelerinin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi kapalı olması bekleniyor. Bu yıl 13-14-15 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Ramazan Bayramı’nda özel durumlar haricinde kargo gönderim ve dağıtım işlemleri yapılmayacak.

Kargolar bayramda açık mı Aras, MNG, Yurtiçi, Sürat Kargo bayramda çalışıyor mu

YURTİÇİ KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ

Yurtiçi Kargo'nun cumartesi günleri çalışma saatleri 09.00-13.00 ve 13.00-17.00 arasında olup, müşterilerin gönderilerinin kabulü ve teslimi sadece Yurtiçi Kargo şubelerinde yapılmaktadır.

ARAS KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ

Hafta sonu cumartesi günleri 09:30'dan 15.00'a kadar hizmet vermeye devam eden Aras kargo, pazar günleri hizmet vermemektedir.

Haberin Devamı

MNG KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ

Hafta sonu Cumartesi çalışma saatleri: 08:30 – 14:00 olan MNG kargo pazar günleri kapalıdır.

SÜRAT KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ

Hafta sonları cumartesi günü 08:30’dan 14.00’a kadar çalışan Sürat Kargo, Pazar günü kapalıdır.

BAKMADAN GEÇME!