Kardeşler ‘zincir’i

Güncelleme Tarihi:

Kardeşler ‘zincir’i
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2012 00:00

Mısır’da Müslüman Kardeşler örgütü, gelecek hafta düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçiminde destekledikleri adayın anketlerde geriye düştüğü iddialarının ardından, Kahire’den Asvan’a 760 km uzunluğunda insan zinciri oluşturarak gövde gösterisi yaptı.

Haberin Devamı

MISIR’ın en örgütlü grubu olan Müslüman Kardeşler ve onun siyasi uzantısı Hürriyet ve Adalet Partisi, 23-24 Mayıs seçimlerinde destekledikleri cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi için başkent Kahire’den Asvan şehrine uzanan 760 km’lik bir insan zinciri oluşturdu. “Mursi Mısır Cumhurbaşkanı” yazılı tişörtler giyen, şapkalar takan ve pankartlar taşıyan kadın-erkek, her yaştan binlerce kişi, örgütün internet sitesindeki açıklamaya göre “dünyanın en uzun insan zincirini” oluşturdu.

Seçim kampanyasından Yâsir Ali, “Dr. Mursi’nin ilk turda kazanacağından eminiz” dedi. Ancak güvenirliği tartışılan anketlere göre Mursi, Müslüman Kardeşler’den kopup kendi adaylığını ilan eden İslamcı milletvekili Abdülmüneym Ebulfütuh, Arap Birliği eski genel sekreteri Amr Musa ve eski başbakan Ahmed Şefik’in ardından yarışı dördüncü sırada götürüyor. Ebulfütuh, Mursi’nin aksine “laik” mesajlar da vermişti.

Haberin Devamı

Müslüman Kardeşler, Mübarek rejimini deviren halk hareketinin ardından mecliste çoğunluğu sağlayınca, güçler ayrılığına saygı duyduğunu belirtip cumhurbaşkanı adayı gösteremeyeceğini açıklamıştı. Ardından “değişen koşulları” gerekçe gösterip, hareketin başkan yardımcısı Hayrat El Şatır’ı geçen martta aday göstermişti. Fakat Şatır, daha önce bir askeri mahkeme tarafından mahkum edilmesi nedeniyle diskalifiye edilmiş, Müslüman Kardeşler bu kez Mursi’yi aday göstermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!