Kardeşi ve avukatları Öcalan'la görüşmeye gitti

Güncelleme Tarihi:

Kardeşi ve avukatları Öcalanla görüşmeye gitti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 10:46

İMRALI'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve adadaki yeni cezaevine taşınan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile savunmasını üstlenen 3 avukatı, bu sabah Bursa'nın Gemlik İlçesi'nden İmralı Adası'na hareket etti.

Kenya'da 1999 yılında yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda yargılanarak, ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile avukatları Cengiz Çiçek, Ayşe Batumlu ve Servet Demir, bu sabah İmralı’ya gitmek üzere İstanbul’dan özel otomobille Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na geldi. Avukatlar, yanlarında içinde yolculuk sırasında kendilerinin kullanacakları meyve ve kolonya, müvekkilleri Öcalan'a teslim edilmesi için kitap ile gazeteler bulunan 4 poşet olduğu halde jandarmada kimlik kontrolü ve üst aramasından geçirildi. Mehmet Öcalan ve avukatlar, daha sonra plakası sökülmüş beyaz renkli servis minibüsüyle saat 09.45'te İmralı'ya gitmek üzere Gemport Limanı’na hareket etti.

Yeni taşındığı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne dün sabaha karşı getirilen ömürboyu hapis cezasına mahkum PKK'lılar Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO üyesi Hakkı Alkan ile tutulan Öcalan, avukatları ile haftada 1 gün, 1'inci dereceden yakınları ile 15 günde 1 görüştürülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!