Karda ayak izleri

Güncelleme Tarihi:

Karda ayak izleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kitabı bestseller listelerinde uzun süre zirvede kalan bir polisiye roman uyarlaması Smilla ve Karlar. Smilla Jasperson iki kültür arasında sıkışmış, geçmişi güçlü, özgürlüğüne düşkün, keskin zekalı ve adalete sıkı sıkıya bağlı Kopenhag'a yerleşmiş bir yarı Grönlandlıdır. Noel’e dört gün kala Smilla'nın çok sevdiği bir çocuk apartman çatısından düşüp ölür. Polis olayı bir kaza olarak nitelendirse de Smilla kardaki ayak izlerini okuyabilecek kadar kar kültürüne sahip bir ırktan gelmektedir ve aynı fikirde değildir. Kuşkuları giderek artan Smilla'ya bir komşusu hariç herkes sırtını dönmüştür ve ikisi birden bu ölümün ardındaki sırrı araştırmaya başlarlar.

Oskar ödüllü yönetmen Billie August'un son çalışması Smilla ve Karlar, Danimarkalı yazar Peter Hoeg'in 1992 yılı en çok satan kitabından uyarlandı.

Filmde başrolleri Julia Ormond ve Gabriel Bryne paylaşıyorlar. Julia Ormond rolü için ‘‘Kadınları bugüne kadar kafamda ikiye ayırmıştım; erkek gibi düşünenler ve kadın gibi düşünenler. Ama Smilla bu iki kişiliğin biraraya getirdiği entelektüel olarak oldukça yetişkin ama gerektiği zaman inanılmaz derecede saldırgan hale geliyor’’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!