Karayalçın'a CHP'den davet

Güncelleme Tarihi:

Karayalçına CHPden davet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2001 02:02

Baykal'ın çağrısının ardından il başkanlarının büyük bölümü Fikri Sağlar, Mehmet Moğultay ve Ercan Karakaş'ın partiye dönmesine karşı çıktı. CHP aleyhine konuşmayan Karayalçın'ın ise partiye alınmasına sıcak bakılıyor.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın CHP'den ayrılanlara yönelik ‘‘Yeni kültürümüzü içine sindirenlere kapımız açık’’ çağrısının ardından, il başkanları görüşlerini seslendirmeye başladı.

CHP'de önceki gün düzenlenen toplantıya katılan il başkanlarının önemli bir bölümü, Fikri Sağlar, Mehmet Moğultay ve Ercan Karakaş'ın partiye dönmesine karşı çıktı. Toplantıda konuşan bazı il başkanları, bu kişilerin CHP'ye yönelik sürekli hakaret içeren açıklamalar yaptığını savunarak, parti suçu işledikleri için CHP'den ihraç edildiklerini anımsattılar.

Toplantıda görüşünü açıklayan Trabzon İl Başkanı Şevket Arz, ‘‘Partiye küfreden insanların yeniden partiye alınması benim bölgemde sıkıntı yaratır. Ayrıca bu arkadaşlar partide yine kavga çıkarır’’ diyerek, Sağlar, Karakaş ve Moğultay'ın dönmesine karşı çıktı.

Toplantı sırasında kulislerde ise Murat Karayalçın'ın partiye dönmesine ilişkin sıcak mesajlar seslendirildi. Adının açıklanmasını istemeyen Karadeniz bölgesinden bir il başkanı, ‘‘CHP eğer alacaksa bu kişilerden sadece Murat Karayalçın'ı almalıdır. Murat Bey, hiçbir zaman CHP aleyhinde bir söz etmedi. Zaten öbürlerinin tabanı da yok’’ görüşünü dile getirdi.

Şarlatan benzetmesi

TV'
deki canlı yayında medyum olduğunu öne süren Ahsen Işıldar'la tartışmaya giren Show TV Genel Yayın Yönetmeni Reha Muhtar, CHP il başkanları toplantısında da sert eleştirilere hedef oldu. CHP Denizli İl Başkanı Haşim Oral, Muhtar'ı ‘şarlatan’ olarak niteledi, ‘‘İsmini vermek istemiyorum ama Reha adlı bir şarlatan var. Onun programına hiçbir CHP'li çıkmasın. Parti olarak böyle bir yasak koyalım’’ önerisini yaptı. Oral'ın dışında bazı il başkanları da CHP Genel Sekreter Önder Sav'ın odasında sohbet ederken, aynı talebi yinelediler. Bu il başkanları, ‘‘Adamın bize karşı ön yargısı var. Programda partiyi yıpratmak için fırsat kolluyor’’ dediler. Bu sohbetin yapıldığı sırada Sav'ın odasında bulunan ve Reha Muhtar'ın programına sık sık katılan CHP Parti Meclisi üyesi sanatçı Berhan Şimşek ise ‘‘Ben bu programlara katılıyorum, ama bana hep olumlu yankılar geliyor’’ diye konuştu.

Şaban SEVİNÇ / ANKARA
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!