Karases'in adamları pompalıyla yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Karasesin adamları pompalıyla yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sultanbeyli'deki Milli Gençlik Vakfı'nın salonunda düzenlenen bir düğün sırasında sözde Anadolu Federe İslam Devleti (AFİD) adlı örgütün marşının okunması üzerine yapılan operasyonlarda, 3 örgüt üyesi yakalandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Sultanbeyli'de bulunan Milli Gençlik Vakfı (MGV) şubesinde 24 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen bir düğünde, AFİD'in marşı okundu. Bunun üzerine polisin yaptığı operasyonlarda, örgütün Almanya Essen şehri Gençlik Emiri Yardımcısı Şefik Kantar (23) ile örgüt üyesi oldukları belirlenen babası Tevfik Kantar (52) ve kardeşi Celal Kantar (22) gözaltına alındı.

Yakalanan kişilerin kaldıkları evlerde yapılan aramalarda ise 3 adet ruhsatlı pompalı av tüfeği, 4 adet telsiz, 1 adet Arapça yazılı 'Tevhid' bayrağı, Cemalettin Kaplan ile örgütün halifesi Metin Müftüoğlu imzalı bildiri ve kitaplar ele geçirildi.

Yakalanan örgüt mensuplarının yapılan sorgulamalarında, örgütün Almanya'da bölge ve gençlik emirliği olarak 12 bölge halinde organizasyon kurduğu ve Köln Kenti'nde bulunan Ulu Cami'de toplantılar gerçekleştirdiği öğrenildi. 3 Mayıs 1998 günü Köln Kapalı Spor Salonu'nda yapılan toplantıda, örgütün 'Halifesi' sayılan Metin Müftüoğlu'nun, Almanya ve Türkiye'ye karşı cihat kararı aldığı belirtildi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!