Karanlıkta mum ışığı: Erdal İnönü

Güncelleme Tarihi:

Karanlıkta mum ışığı: Erdal İnönü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2016 23:13

İSTANBUL Kültür Üniversitesi ve Sevinç-Erdal İnönü Vakfı tarafından ‘9’uncu Erdal İnönü Anma Günü’ etkinliği düzenlendi.

Haberin Devamı

Toplantının açılışını yapan rektör Prof. Dr. Sıdıka Semahat Demir “Bugün bizleri buluşturan ortak nokta Erdal İnönü’ye duyduğumuz saygıdır. Aydın kişiliği ve temiz siyaset anlayışıyla ismini Kültür Üniversitesi yaşatmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı görev biliyor ve bundan onur duyuyoruz” dedi.

Toplantının onur konuğu CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa da ‘Karanlıkta Mum Işığı’ başlıklı bir konuşma yaptı. Bilim konusundaki gelişmelerle ilgili bilgi verdiği sunumda Çapa şunları söyledi: “Erdal İnönü gibi birinin siyasette ne işi var diye düşünürdüm. Bence Erdal İnönü tam bir yurttaşlık hümanizması örneğiydi. Türkiye’de bilim yok, çünkü sokakta yok. İnsanlara bilim anlatmayı bıraktık. Onları akıl yoluna davet etmezseniz yollarını bulamazlar. Bilim evrene bir bakış biçimidir ve bundan koparsanız acı verici bir yere gelirsiniz. Bu cumhuriyeti ilerletmek istiyorsak bunun yolu bilim ve akıldır.”

İstanbul Kültür Üniversitesi Korosu’nun konuşma sonrası vereceği konser terör olayları nedeniyle iptal edildi.

BAKMADAN GEÇME!