Karalahana kan kanserine iyi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Karalahana kan kanserine iyi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Karadeniz Bölgesi'nde sıkça tüketilen karalahananın kalp, şeker hastalıklarının yanı sıra kanserin bazı türlerine de iyi geldiği öne sürüldü. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ziya Mocan, yöre insanının başlıca yiyecekleri arasında yer alan karalahananın guatr yaptığı gibi yanlış inanışlar olduğunu, aksine çeşitli hastalıklara iyi geldiğini söyledi. Guatra neden olan maddelerin, karalahananın yaprağında değil, kök ve tohumunda bulunduğuna dikkati çeken Mocan, ‘‘Karalahanayı kan şekerini düşürücü etkisinden ötürü şeker hastalarına tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra kanı sulandırıcı özelliğinden dolayı kalp hastalarına da iyi geliyor. Karaciğer ve bazı kan kanseri türlerine de iyi gelen karalahana, ayrıca iyi bir iştah açıcı özelliğe de sahip’’ dedi. Mocan, karalahananın yapraklarının yörede kendine özgü yemek yapımında kullanıldığını hatırlatarak, guatr yapıcı maddelerinden dolayı vatandaşları kök ve tohumlarının yenmemesi konusunda uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!