Karakola baskın

Güncelleme Tarihi:

Karakola baskın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

PKK militanları Şemdinli'nin Durak Köyü'ndeki Jandarma Karakolu'na saldırdı. 1 teğmen, 4 er ve 4 korucu şehit oldu. Siirt'in Eruh İlçesi'nin Yassıdağ bölgesinde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 18 terörist öldürüldü. Kurtalan'da banka aracı soyuldu. 5 kişi kaçırıldı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Durak Köyü'ndeki Jandarma Karakolu'na ve çevresindeki mevzilerde nöbet tutan güvenlik güçlerine önceki gece saat 23.00 sıralarında roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristler, kimlikleri açıklanmayan 1 teğmen, 4 er ve 4 korucuyu şehit etti. Çatışmada yaralanan 4 korucu Hakkâri Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 2 saat süren çatışma sonunda 30 kişi oldukları tahmin edilen terörist grubu, dağlık kesime kaçtı. Teröristlerin yakalanması için bölgeye gönderilen takviye birliklerle geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Siirt'in Eruh İlçesi'nin Yassıdağ bölgesinde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 18 terörist öldürüldü. Yassıdağ bölgesinin Çırpılı Köyü yakınlarında da 3 terörist sağ olarak yakalandı. Örgütten kaçan 1 terörist Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde teslim oldu. Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Ortaç Köyü Gürkavak Mezrası'na önceki gün saat 22.30'da gelen 20 kişilik terörist grubu, silah zoruyla köylüleri evlerinden çıkararak, köy meydanında topladı. Bir süre bölücü propaganda yapan teröristler, 50 yaşındaki Tahir Bilgi ile yaşları 19-20 arasında değişen Mustafa, Nevzat ve İsmail Bayrakal ile Recep Arıcı'yı yanlarına alarak kaçtı. Kaçırılan köylülerin kurtarılması için kırsal kesimde operasyonlar sürüyor.

BANKA ARACI SOYULDU

Siirt'ten Diyarbakır'a para nakleden Türkiye İş Bankası'na ait zırhlı araç, dün saat 14.30 sıralarında Kurtalan İlçesi İkiköprü yakınlarında otomatik silahlı 3 kişi tarafından soyuldu. Soyguncular, araçtaki 60 milyar lirayı alarak kaçtı. Şoför, güvenlik görevlisi ve ekip amirini etkisiz hale getiren soyguncular, kaçmadan önce 3 banka görevlisini tekrar araca bindirdiler. Soyguncuların yakalanması için bölgede aramalar sürerken, Kurtalan Jandarma Komutanlığı soruşturma başlattı. Siirt Valisi Osman Acar, soyguncuların herhangi bir örgüte bağlantılarının olup olmadığının araştırıldığını söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!