Karadayı: "Türkiye, NATO tatbikatından çekildi"

Güncelleme Tarihi:

Karadayı: Türkiye, NATO tatbikatından çekildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

NATO üyesi 16 ülkeden meslektaşlarıyla birlikte ABD'de bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Kanada ve ABD'nin çeşitli eyaletlerindeki askeri üs ve tesislerde temas ve incelemelerde bulunduktan sonra Washington'a geldi.

Orgeneral Karadayı, Türkiye'nin, NATO'nun ‘Dynamic Mix 97’ tatbikatından, ‘kurallara, anlaşmalara ve teamüllere aykırı olduğu için’ çekilme kararı aldığını söyledi. Yunanistan'ın tatbikatlara katılması için, Atina'ya, Ankara'nın kabul edemeyeceği yönde ödünler verilmesi üzerine, Türkiye 23 Eylül'de başlayacak tatbikattan çekilme kararı almıştı. Böylece Türkiye, tarihte ilk kez bir NATO tatbikatından çekilmiş oluyor.

Karadayı, dün ABD Genelkurmay Başkanı General John Shalikashvili'nin konuk NATO heyeti için vereceği yemeğe katıldıktan sonra, Türkiye'nin NATO nezdindeki Askeri Temsil Heyeti Başkanı Koramiral Atilla Kıyat ile birlikte, ABD Deniz Kuvvetleri'nin büyük bir üssünün bulunduğu Norfolk liman kentine geçecek. Orgeneral Karadayı ve Koramiral Kıyat, Norfolk'taki SACLANT komuta devir teslim törenine katılacaklar. Heyet, daha sonra Türkiye'ye dönecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!