Karadayı: Gerginlik yok

Güncelleme Tarihi:

Karadayı: Gerginlik yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

İçişleri eski Bakanı Meral Akşener'in askerle polisi karşı karşıya getiren açıklamasının yankıları sürerken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet arasında bir gerginlik olmadığını ifade etti.

Fransa'nın 14 Temmuz Ulusal Bayramı nedeniyle önceki akşam düzenlenen resepsiyona eşiyle birlikte katılan Karadayı, gazetecilerin ordu ve emniyet arasındaki gerginliğe yönelik sorularına, ‘‘Gerginlik yok ki sona ersin'' yanıtını verdi. Karadayı, Kuzey Irak'ta Türk askerlerinin durumu ile ilgili bir soruya ise yanında bulunan eşi Seren Karadayı'yı göstererek, ‘‘Bunu hanıma soracaksınız'' esprisini yaptı. Karadayı'ya, dün sabah İstanbul'daki Harbiye Orduevi'ne yapılan roketli saldırı ile ilgili sorular da yöneltildi. Karadayı, ‘‘Bu silahla çok uzaktan saldırı yapabiliyorlar. Duvarı delip geçiyor'' demekle yetindi. Fransız ulusal yemeklerinin ikram edildiği resepsiyonda kırmızı şarap içen Karadayı, CHP Milletvekili Hikmet Çetin'le uzun uzun sohbet etti. Karadayı resepsiyonda Milli Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı İsmet Sezgin ile de biraraya geldi.

Bu arada Karadayı, dün Gürcistan'dan dönen Cumhurbaşkanı Demirel'i karşılama töreninde, İstanbul'da katıldığı düğün nedeniyle radikal İslamcı basında yapılan eleştirilerle ilgili sorulara, ‘‘Ben şatafatı orada gördüm'' karşılığını verdi. Karadayı, şunları söyledi:

‘‘Ben Sabancılar'ın düğünününe katıldım, soruldu mu?. Ben Koçlar'ın düğününe katıldım soruldu mu? Ben Vali Erdoğan Şahinoğlu'nun kızının düğününe katıldım soruldu mu?''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!