Kara kutu için spekülasyon önlemi... Almanya ya da Fransa çözecek

Güncelleme Tarihi:

Kara kutu için spekülasyon önlemi... Almanya ya da Fransa çözecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2020 07:00

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kaza yapan Pegasus uçağıyla ilgili incelemeleri yürüten Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi, “Spekülasyona neden olur” diyerek kara kutuyu THY Teknik’e çözdürmekten vazgeçti. Kara kutuyu Almanya ya da Fransa çözecek.

Haberin Devamı

PEGASUS Havayolları’nın 3 kişinin ölümü, 180 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı soruşturma halen devam ediyor. Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi, ABD Sivil Havacılık Otoritesi ve Boeing heyetinden oluşan komisyon da ön rapor için çalışmalarını sürdürüyor.

RESMİ BAŞVURU YAPILDI

Üç kurumu temsil eden yetkililerden oluşan komisyon, Almanya ve Fransa’nın Ulaşım Emniyeti İnceleme merkezlerine başvuru yaptı. Yazıda, 5 Şubat’taki kazada kabindeki sesleri kaydeden CDR cihazı ile uçuş verilerini kaydeden FDR cihazının deşifre edilmesi talebinde bulunuldu. CDR kayıtlarının çözülmesiyle Pegasus Havayolları’nın yakıt tasarrufu için pilotlara baskı yaptığı iddialarına da netlik kazandırılması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

THY TEKNİKTEN VAZGEÇİLDİ

-Kara kutu olarak bilinen kaydedicilerin daha önce THY Teknik Servis tarafından çözülmesi düşünülmüştü. Komisyonun, kazayla ilgili spekülasyonlara neden olabileceği gerekçesiyle bu kararından vazgeçtiği öğrenildi.

 

BAKMADAN GEÇME!