Kara kış felç etti

Güncelleme Tarihi:

Kara kış felç etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2008 07:33

Kar yağışı yurtta bir çok yolun ulaşıma kapanmasına, hava deniz ulaşımının aksamasına neden oldu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Edirne istikameti TIR'lara, TEM VE D-100 karayolu Edirne-İstanbul istikametine kapatıldı. Ağır vasıtaların Çamlıca'dan İstanbul'a girmelerine izin verilmiyor. TEM Otoyolu Kınalı-Çorlu arasında 300 kişi mahsur kaldı.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN..     

İstanbul Valisi Muammer Güler, 16 Şubat'ta başlayan ve etkisi sürdüren kar yağışı nedeniyle İstanbul'da okulların 18 Şubat Pazartesi günü tatil edildiğini açıkladı.

Vali Güler, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan özürlü personel ile hamilelerin de idari izinli sayılacaklarını bildirdi.Ayrıca Ankara'da da ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

OKULLARA KAR TATİLİ                  

Yurdu etkisi alan kar yağışı ve tipi nedeniyle İstanbul, Ankara, Kocaeli, Zonguldak, Tokat, Kırşehir, Sakarya, Konya, Kahramanmaraş, Balıkesir, Kastamonu, Bursa, Çanakkale, Muş, Tunceli, Düzce, Bartın, Çankırı, Samsun ve Sivas'ta il merkezleri ile bu illere bağlı bazı ilçelerde ilköğretim okulları ve liselerde eğitime ara verildi. Başkent Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Aydın Üniversitesi, Konya Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi ile Kadir Has Üniversitesi'nin Selimpaşa Yerleşkesi'nde eğitime yarın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Amasya Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi'nde ise eğitime 2 gün ara verildi.

Haberin Devamı

Ayrıca, Ahi Evran Üniversitesinin yarın yapılacak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Araştırma görevlisi sınavlarının da ertelendiği ve yeni sınav tarihinin daha sonra ilan edileceği kaydedildi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, yarın İstanbul'daki bütün ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bir gün ara verildiğini söyledi.

Ankara Valisi Kemal Önal, olumsuz hava koşulları nedeniyle Ankara'nın merkez, ilçe ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini bildirdi.

Isparta'nın Aksu ilçesinde de kar kalınlığının 35 santimetreye ulaştığı ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Bilecik'teki ilk ve orta dereceli okulların, olumsuz hava koşulları nedinyle pazartesi günü tatil edildiği açıklandı.

Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi ile Kütahya'nın Domaniç İlçesi'nde okullar 1 gün tatil edildi.

Kocaeli'nde yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın ara verildi. Kocaeli Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada da 18 Şubat Pazartesi günü bütün fakülte ve yüksek okullarda eğitime ara verildiği, üniversitede eğitim ve öğretimin 19 Şubat Salı günü başlayacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, merkez ilçe ve merkez ilçeye bağlı köylerdeki ilköğretim okulları ile liselerde yarın öğrenime ara verildiğini söyledi. Erkmen, Ereğli, Alaplı, Çaycuma, Gökçebey ve Devrek ilçelerindeki okullar konusunda ise hava şartlarına göre kaymakamlara yetki verildiğini kaydetti.

Tokat Vali Vekili Şükrü Çakır, Tokat il merkezindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildiğini ifade etti. Tokat'ın Reşadiye ile Almus ilçelerinde, ilköğretim ve liselerde eğitime 2 gün ara verildi.

Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin, kar nedeniyle il genelindeki ilköğretim okulları ve liselerde eğitime 2 gün ara verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Denizli'de kar yağışı nedeniyle il genelinde ilköğretim okulları ve liseler 1 gün tatil edildi.

Adana'nın Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçelerindeki okullarda eğitime 2 gün ara verildi.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, hava muhalefeti nedeniyle il genelindeki ilköğretim ve liselerde eğitime yarın ara verildiğini bildirdi. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman da kar nedeniyle kampüsteki ara yolların kapalı olduğunu, olası riskleri göz önüne aldıklarını söyleyerek, “Pazartesi günü eğitim ve öğretime ara verme kararı aldık” dedi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, kar yağışı nedeniyle merkezde ilköğretim ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildiğini kaydetti. Konya'nın Sarayönü, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Doğanhisar, Hüyük, Kulu, Kadınhanı, Sarayönü ve Ilgın ilçelerinde ilköğretim ve liselerde eğitime 1 gün, Tuzlukçu ilçesinde ise eğitime 2 gün ara verildi. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü de yarın bağlı ilçelerdeki yüksekokullar dahil üniversitede eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Kürşat Kırbıyık, olumsuz hava koşulları nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitime 1 gün ara verildiğini belirtti. Kırbıyık, Andırın ilçesinde de eğitime 2 gün ara verildiğini söyledi.

Balıkesir Valiliği, kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediği Balıkesir ve ilçelerindeki ilköğretim okulları ile liselerde eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, il genelinde ilköğretim okulları ve liselerde eğitime 2 gün ara verildiğini ifade etti.

Bursa Valiliği, taşımalı sistemde meydana gelecek ciddi aksamaların ve öğrencilerin güvenliği ile okula ulaşmalarında meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla il merkezi ve ilçelerde, yarın eğitim ve öğretime ara verildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Çanakkale Valiliği, Bayramiç, Yenice ile Çan ilçelerinde ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın ara verildiğini açıkladı.

Muş Valiliği, yoğun kar yağışı ve tipinin günlük yaşamı olumsuz etkilediği merkeze ve ilçelere bağlı köylerdeki ilköğretim okullarında eğitime yarın ara verildiğini belirtti.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, ilköğretim okullarında ve liselerde eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi.

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, gece başlayan kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediği ilçede ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın ara verildiğini açıkladı.

Bartın Valisi İsa Küçük, dünden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle merkez ilçe ile Amasra ve Kuruçaşile ilçelerinde ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın ara verildiğini söyledi.

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, tipi nedeniyle Orta ilçesindeki ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın ara verildiğini bildirdi.

Samsun'da, il merkezi ile ilçe merkezlerindeki ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın, köy okullarınde ise 2 gün ara verildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesine (OMÜ) bağlı fakülte ve yüksekokullarda da eğitime 2 gün ara verildi.

Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezi ve ilçelerdeki ilköğretim okulları ve liselerde eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Yalova Valiliğinden alınan bilgiye göre, kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediği Yalova ve ilçelerindeki ilköğretim ve liselerde eğitime bir gün ara verildi.

ADIYAMAN'DA 300 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

ADIYAMAN ve ilçelerinde dün geceden başlayan kar yağışı nedeniyle150 köy ve 150 mezra yolu ulaşıma kapandı. Yetkililer kar temizleme çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

Adıyaman ve ilçelerinde dün gece geç saatlerde başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Adıyaman merkez ve ilçelerinde 150 köy ve 150 mezra olmak üzere 300 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Çelikhan ve Sincik ilçelerinde kar kalınlığı yer yer 1 metreyi bulurken, Gerger ilçesinde ise yarım metreye ulaştı. Adıyaman kent merkezinde ise kar kalınlığı 20 santimi buldu. Yollarda kontrol yapan trafik ekipleri zincirsiz araçların yola devam etmesine izin vermiyor.

Karayolları ve Köy Hizmetleri ekiplerinin, ağır iş makinalarıyla özellikle köy ve mezra yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

KONYA-ISPARTA KARA YOLU KAPANDI

Konya-Isparta kara yolu, kar yağışı nedeniyle meydana gelen trafik kazasının ardından ulaşıma kapandı.

Konya'da gece saatlerinde başlayan ve halen yoğun şekilde devam eden kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Sabah saatlerinde kapanan Konya-Ankara kara yolunda halen ulaşım sağlanamazken, Konya-Isparta kara yolunun 40. kilometresinde 2 kamyonun çarpışması sonucu maddi hasarlı kaza meydana geldi. Kaza nedeniyle Konya-Isparta kara yolu ulaşıma kapandı.

Bölge trafik ekipleri, Konya'yı diğer illere bağlayan kara yollarında ulaşımın güçlükle sağlandığını bildirdi.

ARDAHAN-POSOF KARA YOLU

Ardahan-Posof kara yolu tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Ardahan-Posof kara yolunun, Ilgar Dağı mevkisinde tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Söz konusu kara yolunda tipinin etkisini devam ettirdiğini belirten yetkililer, bu nedenle yol açma çalışmalarına tipinin etkisini kaybetmesinin ardından başlanacağını bildirdiler.

FIRTINA MARMARA DENİZİ'NDE ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Marmara Denizi'ndeki fırtına ve olumsuz hava koşulları ulaşımı olumsuz etkiledi.        

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 28 yerli, yabancı bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan fırtına, dalgalar ve Boğazlardaki trafiğin aksaması nedeniyle yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıklarına çevirerek demirledi.

Fırtınanın hızını azaltmasıyla sabah saatlerinde Şarköy'den demir alan 17 yerli ve yabancı bandıralı gemi Çanakkale ile İstanbul boğazlarından geçmek için hareket etti, 11 gemi ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy açıklarında bekliyor.

Fırtına, Şarköylü balıkçıları da etkiledi. Balıkçı tekneleri fırtına nedeniyle Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına demirledi.

VAPUR SEFERLERİ YAPILAMIYOR            

Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'de etkili olan kuvvetli poyraz nedeniyle, Gelibolu-Lapseki, Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli araba vapuru seferleri durduruldu.

Saatteki hızı zaman zaman 80-100 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle, Gelibolu-Lapseki, Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli araba vapuru seferleri geçici olarak iptal edildi.

Çanakkale-Eceabat arasındaki araba vapuru seferleri ise normal olarak sürdürülüyor.

Kentte dün başlayan ve aralıklarla süren kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, araçların zincirsiz trafiğe çıkmalarına izin vermiyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, buzlanma olan yollarda tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının il merkezinde bugün aralıklarla devam edeceğini, akşam saatlerinde poyraz fırtınasının etkisini artıracağını bildirdiler.

Yetkililer, kentte hava sıcaklığının gündüz sıfırın altında 1, gece ise sıfırın altında 5 derece olacağını kaydettiler.

KONYA-ANKARA KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle Konya-Ankara karayolu ulaşıma kapandı.

Konya'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı, halen etkisini sürdürüyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Konya'yı çevre illere bağlayan kara yollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Bölge trafik ekipleri, kar yağışı yüzünden Konya-Ankara karayolunun ulaşıma kapandığını, Konya'yı Karaman, Afyonkarahisar, Antalya, Aksaray ve Adana'ya bağlayan karayollarında ise sürücülere, araçlarına zincir takmadan yola çıkmalarına izin verilmediğini bildirdi.

Karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

SİVAS-ERZİNCAN VE SİVAS-MALATYA KARAYOLLARI ULAŞIMA KAPANDI

Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas-Erzincan ve Sivas-Malatya karayollarının ulaşıma kapandığı bildirildi.

Sivas ve ilçelerinde dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas-Erzincan karayolunun Kızıldağ ve Sivas-Malatya karayolunun Yağdonduran mevkileri ulaşıma kapandı.

Karayolları ekiplerinin yol açma çalışmalarını sürdürdükleri ancak tipinin devam etmesi nedeniyle yolların ulaşıma açılamadığı belirtildi.

Bu mevkilerde geçişlerine izin verilmeyen araçların bekletildiği bildirildi.

Sivas-Yozgat karayolunun Yaraşbeli, Sivas-Tokat karayolunun Çamlıbel mevkilerinde de ulaşımın güçlükle sağlandığı kaydedildi.

Bu arada, Yıldızeli-Sivas, Şarkışla-Altınyayla, Şarkışla-Pınarbaşı, Zara-Divriği, Zara-İmranlı-Refahiye, Ulaş-Kangal arasında tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

İZMİR'DE KAR YAĞIŞI SÜRÜYOR

İzmir'de, sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışının aralıklarla devam edeceği bildirildi.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, İzmir'de bu sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Hava sıcaklığının 3 derece olduğu kentte, kar yağışının akşama kadar aralıklarla süreceği bildirildi.

İzmir'e en son 4 Şubat 2007 tarihinde kar yağmıştı.

Bu arada, yağışlı havanın yarından itibaren iç bölgelere geçeceği, sıcaklığın 0-3 derece arasında seyredeceği kaydedildi.

Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli poyrazın 2-3 gün daha devam edeceğini, etkili fırtına beklendiğini belirttiler.

KIŞ ŞARTLARI, HAVA TRAFİĞİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Yurt genelindeki kar yağışı nedeniyle, İstanbul'dan Konya, Eskişehir ve Kahramanmaraş'a yapılması planlanan uçak seferleri iptal edildi.

THY'nin saat 03.00'te gerçekleştireceği İstanbul-Konya ve İstanbul-Eskişehir uçak seferleri iptal edildi. Yine saat 07.00'de yapılması gereken TK-722 sefer sayılı İstanbul-Kahramanmaraş seferi yapılamadı.

Seferlerin, uçakların gideceği illerdeki olumsuz hava şartları nedeniyle yapılamadığını bildiren yetkililer, o bölgelerdeki hava şartlarının düzelmesinin ardından yolcuların gecikmeli olarak gönderileceğini belirttiler. Atatürk Havalimanı'nda bulunan yolculardan bazıları uçmaktan vazgeçerek evine dönerken, bir bölümü de hava şartlarının düzelebileceği umuduyla bekleyişini sürdürüyor.

DHM yetkilileri, Atatürk Havalimanı'nda pist, apron ve taksi yolları olarak bilinen “PAT” sahalarında gece boyunca kar temizleme çalışmaları yapıldığını, buzlanmaya karşı önlemlerin alındığını, bu nedenle bir sorun yaşanmadığını kaydettiler.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Başkentte gece saatlerinde başlayan kar yağışı, ana arterlerde biriken karların yeterince temizlenmemesi nedeniyle ulaşımda aksaklıklara yol açtı.

Kentin, Dikmen, Çankaya, Oran gibi yüksek kesimleri ile Etimesgut ve Yenimahalle'de ana arter ve ara sokaklarda Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin karla mücadelede etkili çalışma yapmaması nedeniyle, sürücülerin zor anlar yaşadıkları belirtildi.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise Ankara genelinde 62 unimog, 15 elle tuzlama ekibi ve 5 greyder ile kar ve buzlanmaya karşı çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdiler.

Fen İşleri ekiplerinin, şehir içi ulaşımın aksamaması için 24 saat boyunca 3 vardiyalı olarak görev yaptığı, gerektiğinde ekip sayısının artırılacağı kaydedildi. 200 personelin karla mücadele için çalıştığını, ana arterlerin tuzlandığını ifade eden yetkililer, ulaşıma kapalı ana arter bulunmadığını belirttiler. Ekiplerin karla mücadele kapsamında kentin yüksek kesimlerinde ağırlıklı çalıştığını bildiren yetkililer, ayrıca, hastane önleri ve yaya trafiğinin yoğun olduğu kesimlerde de ekiplerin kaldırım temizleme çalışmalarına başladıkları kaydedildi.

Emniyet yetkilileri de sürücüleri uyararak, mecbur kalmadıkça araçlarını kullanmamalarını ve toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini tavsiye ettiler. Yetkililer, araçlarda mutlaka kar lastiği veya çivili lastik kullanılması, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması gerektiğini belirttiler. Yetkililer, ayrıca karlı havalarda öndeki araçla takip mesafesinin korunması, ani manevra ve frenden kaçınılması gerektiğini vurguladılar.

TRAKYA'DA BİR ÇOK ARAÇ MAHSUR KALDI

TEKİRDAĞ'ın Çorlu ve Saray İlçesi ve Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Çorlu- İstanbul, Çorlu- Çerkezköy yolu trafiğe kapandı. Çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Bölgede 43 köy yolu ile ulaşım kesildi.

Dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı Tekirdağ’ın Çorlu ve Saray ilçeleri ile Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'nde etkili oldu. Kar yağışıyla birlikte etkili olan tipi nedeniyle Çorlu- İstanbul, Çorlu-Çerkezköy yolu ulaşıma kapandı. Çok sayıda araç TEM ve D-100 karayolunda mahsur kaldı. Karayolları ekipleri kapanan yolları yeniden trafiğe açmak için yoğun çaba sarf ederken, Sivil Savunma ekipleri bölgeye sevk edildi. Kar yağışı nedeniyle Saray'da 20, Çorlu'da 5, Muratlı'da 3 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu.

Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'nde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle Demirköy'ün 15 köyü ile ulaşımı kesildi. Merkeze bağlı Dereköy'de etkisini artıran kar yağış nedeniyle Bulgaristan'a geçişi sağlayan Dereköy Gümrük Kapısı'nın ulaşıma kapanmaması için Karayolları ekipleri aralıksız kar kürüme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli kent merkezlerinde şiddetli rüzgar etkili oldu.

THY'NİN İSTANBUL-SİVAS UÇAK SEFERLERİ KARŞILIKLI İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yolları'nın (THY) bugün yapılacak İstanbul-Sivas uçak seferlerinin, olumsuz hava koşulları nedeniyle karşılıklı iptal edildiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, THY'nin bugün yapılması gereken TK-758 sefer sayılı İstanbul-Sivas ve TK-759 sefer sayılı Sivas-İstanbul uçak seferleri, etkili kar yağışı nedeniyle iptal edildi.

SOĞUK HAVA HAFTA ORTASINA KADAR ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Soğuk havanın hafta ortasına kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.

Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava yurt genelinde etkili oluyor. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor.

Bu sabah yapılan ölçümlerde, bazı şehir merkezlerinde kar kalınlıkları şöyle belirlendi:

“Hakkari 70 santimetre, Ağrı 52 santimetre, Muş 48 santimetre, Kars 46 santimetre, Tunceli ve Bingöl 43 santimetre, Zonguldak 36 santimetre, İnebolu 35 santimetre, Yozgat 33 santimetre, Erzincan 26 santimetre , Sakarya 25 santimetre, Gümüşhane 24 santimetre, Erzurum ve Tokat 22 santimetre, Balıkesir 20 santimetre, Konya ve Sivas 17 santimetre, İstanbul, Denizli ve Çankırı 15 santimetre, Düzce ve Kastamonu 12 santimetre, Nevşehir ve Kütahya 11 santimetre, Isparta ve Kırıkkale 10 santimetre, Bolu 9 santimetre, Afyonkarahisar ve Kayseri 8 santimetre, Kahramanmaraş 6 santimetre, Ankara/Keçiören 5 santimetre, Etimesgut 7 santimetre, Esenboğa 10 santimetre.”

Son meteorolojik analiz ve tahminlere göre, soğuk hava hafta ortasına kadar yurdun büyük bölümünde etkisini sürdürecek. Soğuk hava ve kar yağışlarına bağlı olarak yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

ANKARA, İSTANBUL, İZMİR

Yarın, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz dışında kalan tüm bölgeler yağışlı geçecek. Yağışlar, Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek. Kar yağışı yurdun iç ve doğu kesimlerinde etkili olacak. Rüzgar, kuzey ve iç kesimlerde kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli olarak esecek.

19 Şubat Salı günü, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli ve Sakarya çevreleri kar yağışlı geçecek.

20 Şubat Çarşamba günü, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusu kar yağışlı diğer kesimler parçalı bulutlu geçecek. Yurdun batı kesimlerinde sabah saatlerinde sis görülecek.

İstanbul yarın, çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı bir gün yaşayacak. Gece ve sabah saatlerinde il genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sıcaklıklar en az -3 en çok 1 derece olacak.

Ankara yarın, parçalı çok bulutlu aralıklı kar yağışlı bir gün geçirecek. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek. Sıcaklıklar en az -7, en çok -3 derece olması bekleniyor.

İzmir'de hava yarın, parçalı bulutlu olacak. Sıcaklıkların en az 0 derece, en çok 5 derece olacağı tahmin ediliyor.

Soğuk hava ve kar yağışına bağlı olarak yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde görülecek kuvvetli buzlanma ve don olayı ile doğu kesimlerde büyük risk oluşturacak çığ tehlikesine karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekiyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!